, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιώργος Κουμουτσάκος: Μπορεί να δημιουργηθούν νέα προσφυγικά ρεύματα μετά την επέμβαση της Τουρκίας

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στις νέες καταστάσεις που δημιουργούνται στο προσφυγικό ζήτημα μετά και από την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε συνείδηση όλων των σεναρίων του ήπιου, του δύσκολου και του πολύ έκτακτου και ετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως «Το πρόβλημα ξεπερνά τις δυνατότητες της χώρας» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός για τις αυξημένες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές επαναλαμβάνοντας ότι η αιτία για την επίταση του φαινομένου βρίσκεται εκτός Ελλάδας.
Παράλληλα δήλωσε ότι «Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία είναι παράγων που μπορεί να προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων ειδικά αν επιχειρηθεί αυτή η επίθεση να εξισσοροπηθεί με επίθεση του καθεστώτος Ασαντ σε άλλη πλευρά των συνόρων. Eχουμε συνείδηση όλων των σεναρίων. Του ήπιου , του δύσκολου και του πολύ έκτακτου».
Στη συνέχεια τόνισε ότι η Ελλάδα θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αιτήματος για έκτακτη βοήθεια. Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα. Η Ευρώπη έχει ανάγκες στην ανατολική Μεσόγειο. Κι αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση στη Συρία έχουμε πάντα τη δυνατότητα αν το κρίνουμε να επικαλεστούμε και την παράγραφο 3 του άρθρου 78 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.