, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιώργος Ορφανός: Οι πολίτες με αναγνωρίζουν ως Γιώργο

Στη σχέση προσωπικού χαρακτήρα, την οποία έχει αναπτύξει και αναπτύσσει με τους πολίτες στα πολλά χρόνια που ασχολείται με τα κοινά, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, παραχωρώντας συνέντευξη στον Arena FM και στους Μανώλη Ευστρατιάδη και Ελένη Μπαρμπάκου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η πόλη λέει “ο Γιώργος”. Έτσι με αναγνωρίζουν. Πιστεύω ότι αυτή η σχέση θα βρει ανταπόκριση στην κάλπη και κυρίως στη διακυβέρνηση του δήμου».

Ο Γιώργος Ορφανός υπογράμμισε ότι η φιλοσοφία του είναι να δώσει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και όχι να κρατήσει ισορροπίες και σημείωσε ότι θα είναι ο τελευταίος που θα μπει στη διαδικασία να διχάσει την πόλη.

«Είμαι εδώ, για να ενώσω. Απαιτούνται συνεργασίες. Δεν έχει σημασία, αν είσαι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Ο στόχος πρέπει να είναι η επίλυση των προβλημάτων. Κατέληξα ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται βοήθεια από όλους μας. Δε θέλω να κάνω το σωτήρα. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα βοηθήσουν, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωταγωνίστρια. Στην κατεύθυνση αυτή θα βρίσκονται όλοι όσοι καταλαβαίνουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για στείρα αντιπολίτευση».

Υπογράμμισε ότι «αντίπαλοί μου δεν είναι οι ανθυποψήφιοί μου. Δεν έχω αναφερθεί σε κανέναν και δε μ’ ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Με ενδιαφέρει να υπάρχουν προτάσεις για λύσεις και να τις βάλουμε σε μία σειρά. Φιλοσοφία μου είναι, ό,τι σχεδιάζω, το πραγματοποιώ. Θα φωνάζω και τους άλλους, να πουν την άποψή τους».

Η Θεσσαλονίκη έχει πλεονεκτήματα

Ο Γιώργος Ορφανός υποστήριξε ακόμα ότι η Θεσσαλονίκη έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα, ωστόσο, ο ρόλος που έχει σήμερα, είναι αναντίστοιχος της θέσης της και των δυνατοτήτων που διαθέτει.

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τα πανεπιστήμια, τη ζώνη καινοτομίας. Μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο τεχνολογίας, να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου για μία ευρύτερη περιοχή 80 εκατομμυρίων ανθρώπων. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη στήριξη του δήμου. Η Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω, διότι έχουμε λανθασμένη κατεύθυνση. Κοιτάμε προς το νότο, προς την Αθήνα, ενώ πρέπει να κοιτάζουμε προς το βορρά».

«Επίθεση στα προβλήματα»

Ο τομέας που θα ρίξει πρωτίστως βαρύτητα ο Γιώργος Ορφανός, είναι ο τρόπος διακυβέρνησης, η λειτουργία του δήμου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο δήμος διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο μπορεί να κάνει «επίθεση» στα προβλήματα της πόλης για 1-2 μήνες και στη συνέχεια να μπει τάξη, για παράδειγμα, στο θέμα της καθαριότητας.

Για το κυκλοφοριακό και ειδικότερα για το μετρό και την πλατεία Ελευθερίας ο Γιώργος Ορφανός ανέφερε ότι ο δήμος πρέπει να είναι πάντοτε προετοιμασμένος να δίνει λύσεις για χώρους στάθμευσης. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν πάρκινγκ γύρω από τις στάσεις του μετρό, στο κέντρο της πόλης να δημιουργηθούν σταθμοί αυτοκινήτων με χαμηλό ενοίκιο και να γίνει αναδιάρθρωση λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ. «Έτσι θα αναπνεύσει το κέντρο και θα ανέβει η ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» αναφέρθηκε και στα περίπου 1.500 έργα που παρέδωσε στη χώρα ως υφυπουργός Αθλητισμού, εκ των οποίων περίπου 200 έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στην απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης βάρυνε η μίζερη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πόλη και το γεγονός ότι από τους πολίτες φαίνεται να λείπει η ελπίδα.

«Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος. Αυτή η εικόνα με ενοχλεί και πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες την περηφάνια που δικαιούνται. Έχω μία βεβαιότητα ότι θα είμαι στη δυάδα και αισιοδοξώ ότι θα κερδίσω στις εκλογές, Πιστεύω ότι θα με ψηφίσει η πλειοψηφία των νεοδημοκρατών και σημαντικό κομμάτι της Κεντροαριστεράς».

Τέλος, ο Γιώργος Ορφανός διέψευσε κατηγορηματικά το όποιο σενάριο τον θέλει να διεκδικεί βουλευτική έδρα στις προσεχείς εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαι οπορτουνιστής και δε λειτουργώ ευκαιριακά. Είμαι χορτάτος από την κεντρική πολιτική σκηνή μετά από έξι θητείες ως βουλευτής και δύο θητείες ως υπουργός. Επιθυμία μου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Χρειάζεται σχέδιο, γνώση, ταλέντο, δημιουργικότητα και πάνω απ΄ όλα σκληρή δουλειά».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.