, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιώργος Χατζίκος: Να συμβάλει ο δήμος στην αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας

Την πρόθεσή του να αγωνιστεί, προκειμένου η νέα δημοτική αρχή να πράξει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της πόλης, δηλώνει αστυνομικός Γιώργος Χατζίκος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου. Σε συνέντευξή του στην Karfitsa, ο κ. Χατζίκος αναλύει τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για αυτά και εξηγεί για ποιον λόγο επέλεξε να πολιτευτεί στο πλευρό του Νίκου Ταχιάου.
Συνέντευξη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΓΟΥΣΙΔΗ
Για ποιό λόγο αποφασίσατε να κατέβετε υποψήφιος;
Η απόφαση μου να  κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ήρθε σε μία εποχή που η ενασχόληση με τα κοινά είναι δαιμονοποιημένη. Αλλά όταν νοιάζεσαι για την πόλη που ζεις, τη Θεσσαλονίκη, επιβάλλεται να δηλώνεις παρών στις διεργασίες για την ανάδειξη της σε μια πόλη, όπως πραγματικά μας αξίζει.
Είναι η πρώτη φορά που βάζετε υποψηφιότητα;
Ναι πράγματι, είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος σε αυτοδιοικητικές εκλογές και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που η πρώτη αυτή φορά συμπίπτει με την κρισιμότητα του αποτελέσματος,  που θα κρίνει το μέλλον της Θεσσαλονίκης και την καθημερινότητα των πολιτών.
Είστε αστυνομικός, κατά συνέπεια γνωρίζετε από πρώτο χέρι θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια. Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά;
Δυστυχώς  το ερώτημα αυτό είναι από τα πιο δημοφιλή στην καθημερινή μας επαφή με τον δημότη αλλά και τον επισκέπτη της Θεσσαλονίκης, που αναζητούν μια αξιόπιστη δημοτική αρχή, που σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας και της νομιμότητας κάθε μέρα στο κέντρο και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Τα πιο σημαντικά φαινόμενα παρανομίας της εποχής θεωρούνται:

  • Η πεζοδρομιακή πορνεία και η ανεξέλεγκτη λειτουργία οίκων ανοχής στην δυτική είσοδο της πόλης.
  • Η δράση των γνωστών – άγνωστων  κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών, που έχοντας ως ορμητήριο κυρίως το ΑΠΘ προβαίνουν  σε έκνομες ενέργειες σε βάρος των περιουσιών των κατοίκων.
  • Το ΑΠΘ και οι πλατείες Ροτόντας και Ναβαρίνου που αναδεικνύονται σε «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών εκπέμπουν κραυγές αγωνίας για λήψη αποτελεσματικών μέτρων.
  • Η παραβατική συμπεριφορά αλλοδαπών αλλά και ελληνικών κυκλωμάτων παρανομίας στο κέντρο και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκη, που τείνει να καταστεί πλέον εκτός ελέγχου. Λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά και προϊόντα «μαϊμού» διακινούνται ευρέως και  πλήττουν  τον οικονομικό  ιστό της πόλης.
  • Το κυκλοφοριακό χάος και η παράνομη στάθμευση αποτελούν επίσης άξονες που απαιτούν παρεμβάσεις.

Με ποιον τρόπο μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν;
Για την αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων, που άπτονται της νομιμότητας και της τάξης, απαιτούνται αρχικά η βούληση και οι συντονισμένες ενέργειες. Τα στελέχη της δημοτικής  παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», αλλά και προσωπικά ο Ν. Ταχιάος έχουμε δεσμευτεί ότι αποτελούν θέματα άμεσης προτεραιότητας. Ενέργειες προς την επίτευξη του στόχου, σε  συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται, είναι ενδεικτικά:

  • Η αξιοποίηση  κάθε μέσου ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης και στο campus του ΑΠΘ με την  εκπόνηση ενός  ολοκληρωμένου   σχεδίου.
  • Η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των περιοχών  που κυρίως πλήττονται από δράσεις παραβατικότητας (Γιαννιτσών, Ροτόντα, Πλ. Ναβαρίνου, ΑΠΘ, νέα και παλαιά  παραλία κλπ.).
  • Η αξιοποίηση των δομών του δήμου και των οργανωμένων εθελοντικών οργανώσεων κατοίκων.
  • Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η πάταξη του παραεμπορίου.
  • Η εξασφάλιση περισσότερων θέσεων στάθμευσης.
  • Ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να γίνουν πιο χρηστικά και ελκυστικά για το επιβατικό κοινό.

Πέρα από αυτά, ποιά είναι τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και τι θα έπρεπε να γίνει προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης;
Ως κάτοικος αυτής της πόλης αλλά και σύμφωνα με τη γνώμη των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών,  τα  μεγαλύτερα προβλήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι:

  • η καθαριότητα
  • οι αστικές συγκοινωνίες και η έλλειψη μετρό
  • οι θέσεις στάθμευσης και το κυκλοφοριακό
  • η εγκληματικότητα
  • η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων
  • η έλλειψη τουριστικής προβολής

Η δημοτική  παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» και ο Νίκος Ταχιάος έχουμε εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων, που η εφαρμογή του στοχεύει στην αντιμετώπιση κάθε προβλήματος, σε κάθε γειτονιά αλλά και που αποτελεί κι ένα αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια της δημοτικής αρχής, για να κάνει πράξη  για όσα δεσμεύεται προεκλογικά.
Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου;
Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου και να γίνω συνοδοιπόρος με αξιόλογους, έμπειρους και έντιμους ανθρώπους, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι ξέρουν να αγωνίζονται για τη Θεσσαλονίκη. Η δική μου υποψηφιότητα στηρίζεται σε δύο αρχές: της αξιοπιστίας των λόγων και της αποτελεσματικότητας των έργων. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα κρίνουν  το μέλλον της Θεσσαλονίκης και την καθημερινότητα των πολιτών. Γι αυτό καλούμαστε να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή και να δούμε την πόλη μας όπως πραγματικά μας αξίζει. Πιστεύω ότι μαζί θα τα καταφέρουμε!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.