, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γρ. Ζαρωτιάδης: Καταστράφηκε ένα σύμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Η ΔΚΘ «Υψίπολις», τα μέλη και οι φίλοι της εκφράζουν την συμπάθειά τους προς τον γαλλικό λαό, την θλίψη και την οδύνη τους για την καταστροφή ενός σημαντικού έργου της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ένα σύμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε. Γνωρίσαμε την Παναγία των Παρισίων από τα παιδικά αναγνώσματά μας, από τις τηλεοπτικές ταινίες και τα ντοκιμαντέρ και, φυσικά, από τις επισκέψεις μας. Είναι ένα μέρος και της δικής μας πολιτισμικής ταυτότητας και για αυτό συμπάσχουμε μαζί με το γαλλικό λαό και με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης σε αυτή την ατυχία. Ελπίζουμε να διατεθούν οι οικονομικοί πόροι και το μνημείο σύμβολο του Παρισιού να αποκατασταθεί, αν μπορούμε να μιλάμε για αποκατάσταση μετά από μια τέτοια καταστροφή, το ταχύτερο δυνατόν».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.