, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Γρ. Ζαρωτιάδης: Πόροι υπάρχουν, αρκεί να διαθέτουμε καινοτόμες και ρεαλιστικές προτάσεις

“Υπάρχουν πόροι. Το πρόβλημα της σημερινής διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν είναι η ανυπαρξία πόρων αλλά η αδυναμία της παραγωγικής, αποτελεσματικής αξιοποίησης τους. Εμείς θέλουμε μία δημοτική αρχή που θα διαθέτει καινοτόμες, ριζοσπαστικές, ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες θα κατακτήσουν εφικτές επενδύσεις για μία κοινωνικά και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη”.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Τα λέμε” της Χριστίνας Τσόρμπα στον τηλεοπτικό σταθμό “Vergina”.

Στη συνέντευξη ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης ανέπτυξε μερικές από τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει διατυπώσει η “Υψίπολις” για την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης, τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας και την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόταση του συνδυασμού για την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης σε “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Προσφύγων” και τη δημιουργία ενός διεθνούς ερευνητικού ιδρύματος με βασικό αντικείμενο τη μελέτη του προσφυγικού φαινομένου στον σύγχρονο κόσμο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Υψίπολις” επισήμανε ότι αυτό που διαπιστώνει είναι πως οι περισσότεροι από τους ανθυποψηφίους του “παγιδεύονται στην πολιτική της ατάκας και του συνθήματος”.

“Η Θεσσαλονίκη όμως δεν έχει ανάγκη από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Στο δήμο χρειάζεται ένας άνθρωπος ο οποίος θα σχεδιάσει τη στρατηγική, θα προσδιορίσει το όραμα και θα έχει τη δυνατότητα αυτό το όραμα, που θα νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους οι Θεσσαλονικείς, να το μετατρέψει και να το φθάσει μέχρι την καθημερινότητα” είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης παρατήρησε μία προσπάθεια “εργαλειοποίησης” τους.

“Οι φημολογίες και τα “φτιαχτά” news θα πρέπει να έχουν ένα όριο” υπογράμμισε. “Γιατί άλλο είναι το να βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκεκριμένες μετρήσεις και να κρίνονται αναλόγως του εύρους του δείγματος και των μεθόδων που έχουν ακολουθηθεί και άλλο, μέσω αυτών, να προσπαθούν να ποδηγετήσουν την άποψη του λαού της Θεσσαλονίκης”.

Παράλληλα ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης  τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η προσπάθεια -που παρατηρείται από ορισμένους “κομματικούς” υποψηφίους- μεταφοράς του κεντρικού πολιτικού “γίγνεσθαι” στο δήμο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η “Υψίπολις”, παρά το γεγονός ότι κλείνει ελάχιστους μήνες στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει καταφέρει να δώσει το δικό της στίγμα.

“Η μαζικότητα των συγκεντρώσεων μας, ο πλουραλισμός του μηνύματος μας, οι συγκεκριμένες θέσεις μας, το συνεχώς διευρυνόμενο πλήθος των υποψηφίων, των στελεχών και των συνοδοιπόρων μας, προκαλούν και διατηρούν ένα κλίμα εκθετικής εξέλιξης” κατέληξε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.