, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ.Βαρεμένος: Πιο ωφελημένη από τη συμφωνία των Πρεσπών θα βγει η ελληνική Μακεδονία

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ 104,6” μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στη συμφωνία των Πρεσπών, με τον ίδιο να σημειώνει πως «πιο ωφελημένη θα βγει η Θεσσαλονίκη και η ελληνική Μακεδονία».

«Η Μακεδονία, όπως την αναγνώριζαν 150 κράτη, αλλάζει το όνομά της κατ’ απαίτηση της Ελλάδας», πρόσθεσε ο Γιώργος Βαρεμένος σύμφωνα με τον οποίο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να εμπεδωθεί το νέο όνομα στα διεθνή φόρα, τους οργανισμούς και αλλού.
Κληθείς να σχολιάσει την “επόμενη ημέρα” της κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Wall Street Journal, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όταν έρχεται μια συμφωνία στη Βουλή δεν έρχεται για να ψηφιστεί από τα μέλη του Κοινοβουλίου. Υπάρχουν διέξοδα στη δημοκρατία με βάση του πώς λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία».
Τέλος, ο Γιώργος Βαρεμένος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συντάξεων και το ενδεχόμενο να μην περικοπούν, λέγοντας πως: «έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να πείσουμε. Για την εφαρμογή του μέτρου ίσχυσαν ορισμένες παραδοχές, αν τώρα δεν υπάρχουν, τότε αλλάζει».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.