, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Βαρουφάκης για τον αστυνομικό στο Σαρλ ντε Γκολ: Θα το έκανε σε οποιονδήποτε Έλληνα

Το περιστατικό που συνέβη με τον Γάλλο αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Σαρλ ντε Γκολ, περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για “ένα δυσάρεστο μικρό γεγονός που λέει πολλά για την κατάσταση στην Ευρώπη σήμερα”.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο News 24/7, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, ανέφερε συγκεκριμένα πως “ο αστυνομικός μου ζήτησε το διαβατήριο, το έδωσα. Αυτό το σημειώνω γιατί κάποιοι ανόητοι λένε ότι δεν έδωσα το διαβατήριο. Με κοίταξε μοχθηρά. Δεν αναγνώρισε ποιος είμαι, ευτυχώς. Κι αυτό έχει σημασία, δεν το έκανε σε εμένα, θα το έκανε σε οποιονδήποτε Έλληνα. Ήταν ιδιαίτερα βάναυσος. Πήγε να μου δώσει το διαβατήριο, αφού είδε ότι είναι εντάξει. Πάω να το πάρω και το τραβάει πίσω, ένα μικρό καψωνάκι που έκαναν στον στρατό όταν πρωτομπαίναμε”.
Εκείνη τη στιγμή, όπως εξήγησε, ο ίδιος του χαμογέλασε λίγο ειρωνικά και ο αστυνομικός του έδωσε πίσω το διαβατήριο. Ωστόσο, είπε, ο αστυνομικός είχε βάλει το σώμα του στην πόρτα “κι έπρεπε να πάω από το πλάι του για να περάσω. Το έκανα για να φύγω και εκείνη την ώρα σηκώνει το χέρι του, απλώνει τον αγκώνα του – ήταν σχεδιασμένο αυτό, φαινόταν- και καθώς τον ακουμπάω με πιάνει και με κολλάει στον τοίχο. Με έπιασε από τους ώμους και με κόλλησε στον τοίχο”.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως κάλεσε τον αστυνομικό να φωνάξει κάποιον ανώτερό του κι εκείνος του ζήτησε να τον ακολουθήσει. “Του είπα όχι, γιατί είναι βίαιος και εκτός ελέγχου. Άρχισε να μου λέει πως δεν υπάρχει ανώτερος αξιωματικός ” περιέγραψε.
“Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εδώ στοχοποιείται ένας Έλληνας πολίτης. Και ως Έλληνας και Ευρωπαίος έχω υποχρέωση να διαμαρτύρομαι απέναντι σε συμπεριφορές, που μας στοχοποιούν”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.
πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.