, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Ζαρωτιάδης: Διοργάνωση συνεδρίου όπου όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εκφράσουν τις θέσεις τους

Πρόταση για τη διοργάνωση μίας ανοικτής εκδήλωσης-συνεδρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το μέλλον της Θεσσαλονίκης όπου θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους να αναπτύξουν τις θέσεις του προγράμματός τους διατύπωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.
Στο ημερήσιο αυτό συνέδριο, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Υψίπολις», οι πολίτες θα μπορέσουν να ακούσουν και να συγκρίνουν τις προτάσεις των υποψηφίων ώστε να επιλέξουν τον συνδυασμό που διαθέτει όραμα για την πόλη και να μην παρασυρθούν από επικοινωνιακά τεχνάσματα «της ατάκας και των συνθημάτων».
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης θα μπορούσαν να αναλάβουν τα τοπικά ΜΜΕ σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΜΘ και τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).
«Είναι μία τακτική που ακολουθείται σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις συνεδρίων» επισήμανε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης. «Επειδή κανένα τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό στούντιο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την παρουσίαση των απόψεων ενός τόσο μεγάλου αριθμού υποψηφίων νομίζω ότι η πραγματοποίηση ενός ανοικτού συνεδρίου όπου σε μικρά πάνελ οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα προγράμματά τους είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση».
Στη συνέντευξη ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης τόνισε ότι οι δυνατότητες και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης είναι τόσο μεγάλες ώστε απαιτούν η προεκλογική συζήτηση να επικεντρωθεί στον προγραμματικό λόγο και όχι να παγιδευτούμε στη λογική ενός «πολιτικού αλισιβερισίου».
«Υπάρχει μία προσπάθεια να επιβληθεί η έννοια του δίπολου και η μεταφορά της κομματικής μάχης της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο δήμο Θεσσαλονίκης. Εγώ απευθύνω έκκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να κάνουν την υπέρβαση και να επιλέξουν με βάση το πρόγραμμα και τις προτάσεις και όχι με γνώμονα ποιο κομματικό χρώμα θα επικρατήσει. Άλλωστε εμείς προτείνουμε και την «Πράσινη Θεσσαλονίκη» με μία ισόρροπη περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη και την προώθηση της «Γαλάζιας Οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.