, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Ζαρωτιάδης: «Η αστυνομία έχει ανάγκη το διαρκή δημοκρατικό έλεγχό της»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με αφορμή την Παγκόμια Ημέρα κατά της αστυνομικής βίας εξέφρασε τις απόψεις του για τον εν λόγω φαινόμενο.

Η ΔΚΘ «Υψίπολις» θεωρεί ότι η καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, η αναδόμηση συγκεκριμένων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος για την αποφυγή δημιουργίας γκέτο, η συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, η κοινωνική παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω στοχευμένων προγραμμάτων διαρκούς εκπαίδευσης και  ενσωμάτωσης καθώς και η ταυτόχρονη βελτίωση της αστυνόμευσης και των συνθηκών άσκησης του έργου των μελών του αστυνομικού σώματος θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Η Ελλάδα ωστόσο ήταν και συνεχίζει να είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. Η διαρκής κινδυνολογία, οι υπερβολές και η προπαγανδιστική διαστρέβλωση της  πραγματικότητας δεν λύνουν τα όποια προβλήματα, αντίθετα τα επιδεινώνουν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της αστυνομικής βίας δήλωσε σχετικά: «Η βία αρχίζει με τη διαστροφή  της καθημερινής  γλώσσας, γι΄ αυτό η ΔΚΘ «Υψίπολις» θεωρεί αναγκαία την επιστροφή στην πληθωρική χρήση της έννοιας του «ένστολου πολίτη» στο δημόσιο λόγο για να μην εξελιχθεί μακροπρόθεσμα το αστυνομικό σώμα σε ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό «καρπαζοεισπράκτορα» της ελληνικής κοινωνίας και από την άλλη να μην οδηγηθεί στον πλήρη εκφασισμό του. Ο εκδημοκρατισμός της συμπεριφοράς από και απέναντι στα όργανα αστυνόμευσης αρχίζει από τη χρήση της γλώσσας και του δημόσιου λόγου και καταλήγει στην «αποστρατικοποίηση» του σώματος της αστυνομίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.