, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Κατρούγκαλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει και από τα δυο κοινοβούλια

Τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει τόσο από το κοινοβούλιο των Σκοπίων όσο και από την ελληνική Βουλή, εξέφρασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ.
Ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου αν αληθεύει ότι η ελληνική πλευρά έχει ενστάσεις για τα σημεία που αναθεωρεί στα σύνταγμά της η ΠΓΔΜ, καθώς οι αναθεωρήσεις δεν δείχνουν να συνάδουν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά «και το πνεύμα και το γράμμα» της Συμφωνίας. «Δεν αποφεύγω να απαντήσω, αλλά δεν θέλω να πω κάτι, για να μην αποτελέσει αντικείμενο εσωτερικής εκμετάλλευσης από τους γείτονες», τόνισε.
Ακολούθως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία θα περάσει κανονικά από τη βουλή της ΠΓΔΜ και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει τη Συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο. Όπως τόνισε, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει πρόταση μομφής, η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη.
Να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις στη σύνοδο των υπουργών επικεντρώθηκαν στις οικονομικές συνεργασίες χωρών των Βαλκανίων και για τις οικονομικές προοπτικές που προκύπτουν στον απόηχο ήδη υπαρχόντων συμφωνιών για ενεργειακά, οδικά σιδηροδρομικά και ψηφιακά δίκτυα…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.