, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Ορφανός: Είναι τιμή μου να με λένε αντάρτη για τη Θεσσαλονίκη

«Είναι μεγάλη μου χαρά, μεγάλη μου τιμή, το να με λένε αντάρτη για τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν την περίπτωση δε με ενοχλεί ούτε η ονομασία αντάρτης ούτε ο όρος». Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο web TV της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σημειώνοντας ότι στο ξεκίνημα της πολιτικής του πορείας, όταν για δώδεκα χρόνια υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση, δε διεκδίκησε χρίσμα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο ίδιος απευθύνεται στους πολίτες και όχι στα κόμματα και ότι στόχος του κάθε υποψηφίου δημάρχου θα πρέπει να είναι να βρει και να συνενώσει τις δυνάμεις που είναι ενεργές, όπου κι αν αυτές βρίσκονται, στην αριστερά, στο κέντρο ή τη δεξιά και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

«Τα κόμματα βάζουν όρια και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει όρια. Δεν είναι αποδεκτή παρέμβαση κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από αυτές που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αν στη σκέψη του οποιουδήποτε υποψηφίου είναι, τι εντολή θα του δώσει το κόμμα, αυτό θα αποτελεί εμπόδιο για τον ίδιο. Δεν μπορεί να είναι ο δήμαρχος υπάλληλος κάποιου κόμματος. Στα κόμματα θα απευθυνθείς, όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα εκτός των ορίων αρμοδιότητάς σου, το οποίο απαιτεί λύσεις κυβερνητικού ή κοινοβουλευτικού χαρακτήρα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μπήκε στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να ενώσει και όχι για να διχάσει και τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, οι οποίες είναι προτιμότερο να γίνουν πριν την εκλογική διαδικασία.

«Θα είμαι ο τελευταίος που θα δημιουργήσει πρόβλημα σε κινήσεις συνεργασίας. Αρκεί ο βασικός στόχος των υποψηφίων να είναι να ασχοληθούν με τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Η Θεσσαλονίκη έχει προβλήματα και οι πολίτες ανάγκες. Αν ταιριάζουμε στην κατεύθυνση, θα συνεργαστούμε, με εξαίρεση τα άκρα. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που μπορούμε να συμβαδίσουμε, να κάνουμε καλή διοίκηση και να δώσουμε λύσεις».

«Είναι πεποίθησή μου ότι θα είμαι δήμαρχος»

Ο Γιώργος Ορφανός για μία αφορά ακόμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τόνισε ότι θα τον ψηφίσει η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών κι ένα σημαντικό κομμάτι της Κεντροαριστεράς.

«Αντίπαλοί μου είναι τα προβλήματα της πόλης. Με όποιον κι αν αναμετρηθώ στο δεύτερο γύρο, είναι πεποίθησή μου ότι θα είμαι δήμαρχος».

Ο Γιώργος Ορφανός ιεράρχησε την ασφάλεια, την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό ως τα κύρια προβλήματα της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων, τα οποία θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα από την πρώτη μέρα.

«Θα αναδιαρθρώσουμε τη λειτουργία του δήμου, όπου χρειάζεται. Το έχω συζητήσει με τους δημοτικούς υπαλλήλους. Φαίνονται έτοιμοι και ώριμοι, για να δώσουμε απαντήσεις. Θα μπω εγώ πρώτος στη μάχη και εκείνοι από κοντά. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορα τα προβλήματα, αφού και το ανθρώπινο δυναμικού του δήμου είναι εξαιρετικό και έτοιμο να δώσει τις λύσεις. Δε θα δημιουργήσουμε στον κόσμο πρόσθετα προβλήματα. Θα του λύσουμε τα υπάρχοντα. Γι’ αυτά θα συγκρουστώ με τον οποιονδήποτε», κατέληξε ο Γιώργος Ορφανός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.