, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Ορφανός: Θα είμαι στον δεύτερο γύρο των εκλογών – Ο δεύτερος θα βγει από τη μάχη των υπολοίπων

«Η επιλογή στο πρόσωπό μου λύνει τα χέρια όλων των ψηφοφόρων του δημοκρατικού τόξου» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» Γιώργος Ορφανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 107,1 και τους δημοσιογράφους Μελίνα Καραπανναγιωτίδου και Μπάμπη Τσιομπάνογλου. «Γνωρίζουμε ότι παλιοί και οι νέοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι παλιοί και οι νέοι αριστεροί ψηφοφόροι θα με ψηφίσουν, κοντά στους νεοδημοκράτες για τους οποίους έχω δηλώσει ότι θα με στηρίξει η πλειοψηφία τους. Η επιλογή στο πρόσωπό μου λύνει τα χέρια όλων των ψηφοφόρων του δημοκρατικού τόξου. Θα είμαι στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο δεύτερος θα βγει από τη μάχη των υπολοίπων» δήλωσε.

Και συμπλήρωσε: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Τους λέμε ότι έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το αναπτύσσουμε κομμάτι – κομμάτι και ως τις εκλογές θα βρίσκεται ολόκληρο στο τραπέζι. Έχουμε γνώση της πόλης και γνωρίζουμε τις ανάγκες της. Και η προσωπική μου διαδρομή μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι διαθέτω ικανότητες να κυβερνήσω το δήμο Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι όπου βρέθηκα έγινε έργο δίνει στον πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να επιλέξει την υποψηφιότητά μου. Και στη διαδρομή αυτή των 35 χρόνων υποστήριξα περισσότερα από 200 έργα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις πιθανές συνεργασίες που θα κληθεί να αναπτύξει, ο κ. Ορφανός επεσήμανε: «Το πεδίο των σκέψεων μου για το πώς θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα είναι πολύ ανοικτό. Όπου υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν, θα κοιτάξω να συμμαχήσω μαζί τους. Την ώρα που τα κόμματα έχουν ανακοινώσει υποψηφίους, εγώ έρχομαι να ενώσω τους πολίτες. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν τα κόμματα να αναμειχθούν σε αυτή τη διαδικασία. Οι Θεσσαλονικείς θα στηρίξουν αυτόν που δεν έχει κομματικές δεσμεύσεις και μπορεί να προχωρήσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Μπορώ να προχωρήσω πράγματα που κάποιος άλλος δε θα μπορούσε να τα κάνει γιατί θα είχε δέσμευση απέναντι στο κόμμα του».

Απαντώντας, τέλος, στο χαρακτηρισμό «αντάρτης» που επικαλούνται ορισμένοι, ξεκαθάρισε:  «Μια εκλογή που αφορά στο δήμο μας κάποιοι τη μετατρέπουν σε κομματική εκλογή. Εγώ λέω ότι αυτή η μάχη αφορά τους δημότες, στην περιοχή μου, στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και θα ζήσω. Άρα είναι μικρό το τίμημα να σε αποκαλούν κάποιοι αντάρτη γιατί θέλεις να βοηθήσεις την πόλη σου. Εμένα μου αρέσει. Και τελικά είναι… και ένας τίτλος. Είσαι «αντάρτης για την πόλη σου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.