, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Παπαντωνίου: Διαψεύδει ότι επιχείρησε να μπλοκάρει άρση απορρήτου στους τραπεζικούς του λογαριασμούς

Διαψεύδει ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου δημοσίευμα που αναφέρει ότι άσκησε ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του τραπεζικού του λογαριασμού στη Γαλλία.

Παράλληλα, μέσω του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο κ. Παπαντωνίου αναφερόμενος στον λογαριασμό του στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» της Γενεύη, επισημαίνει ότι έχει δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία του σχετικά με τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών του.

Αναλυτικά η δήλωση του συνηγόρου του Γ. Παπαντωνίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο.

Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η πραγματικότητα είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ’ αυτόν είναι νομιμότατη, κατά τα ανωτέρω.

Όσο αφορά τον λογαριασμό στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη, έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου.

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2019

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Πληρεξούσιος Δικηγόρος»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.