, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμαρχος Αμφίπολης Σερρών για πτώση μονοκινητήριου: Ο πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ταξί

Ðôþóç ìïíïêéíçôÞñéïõ áåñïðëÜíïõ óôçí Ðñþôç Óåññþí, ôçí ÄåõôÝñá 3 Áõãïýóôïõ 2020. (EUROKINISSI/ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ)

«Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγεία και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός», δήλωσε στο Radio North 98 ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, αναφερόμενος στην πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου, στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, το πρωί της Δευτέρας.

«Έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας».
Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος της Αμφίπολης μιλώντας στην εκπομπή Βεράντα Αριστοτέλους «ο σταθμός του ΕΚΑΒ εδώ δεν είναι επανδρωμένος πλήρως με δύο ή τρία ασθενοφόρα. Έχουμε μόνο για λίγες ώρες και για λίγες μέρες. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει 9.000 με 10.000 κατοίκους και το καλοκαίρι γύρω στους 15.000 με 16.000».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.