, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμητρα Θωμά: Ας είμαστε ευγνώμονες σε όσους δεν μπορούν να μείνουν σπίτι

Διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας παλιές ταινίες, κάνοντας γυμναστική, μαγειρεύοντας, συνομιλώντας μέσω skype ή με βιντεοκλήση και περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά προσπαθούν οι αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης να κάνουν τους δείκτες του ρολογιού να «κυλήσουν» γρηγορότερα στη διάρκεια της καραντίνας.
Δήμητρα Θωμά, περιφερειακή σύμβουλος Κ.Μακεδονίας με την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά»:
Το αστάθμητο της εποχής του κορονοϊού συνοψίζεται σε 2 φράσεις με θετικό και αρνητικό πρόσημο ταυτόχρονα. Είναι «ο Ιός της αλήθειας» όπως ονόμασαν στην Κίνα » όπου «τα ζευγάρια είναι πιο ζευγάρια από ποτέ και οι μόνοι είναι πιο μόνοι από ποτέ».
Με τον σύντροφο μου ανήκουμε στους τυχερούς της γενιάς μας αφού έχουμε τη δυνατότητα να δουλεύουμε εξ-αποστάσεως συμμετέχοντας σε όλες τις απαραίτητες συσκέψεις όλη τη μέρα. Δυστυχώς, αυτό δεν αποτελεί επιλογή για πολλούς εργαζόμενους, ιδιαίτερα για αυτούς στα σούπερ μάρκετ και την καθαριότητα. Πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες για την μάχη που δίνουν και να παλεύουμε για τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Ο αναγκαστικός περιορισμός της κυκλοφορίας αποτελεί και ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους γείτονες μας, είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις ανθρώπους που ζουν στην ίδια πολυκατοικία να χτυπάνε ο ένας την πόρτα του άλλου σε κάποια έξοδο για να δουν αν υπάρχει κάποια ανάγκη.
«Μένουμε σπίτι», διαβάζουμε τα βιβλία που είχαμε αφήσει στην μέση, βελτιώνουμε τις ικανότητες μας στο μαγείρεμα, βλέπουμε θέατρο μέσω live-streaming, ανακαλύπτουμε νέα μουσική που μας είχε ξεφύγει. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να έρθουμε σε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ελπίζω να τελειώσει όλο αυτό γρήγορα και να ξαναβρεθούμε άμεσα από κοντά με φίλους και συνεργάτες.
 
Από το ρεπορτάζ της Αναστασίας Καρυπίδου στην εφημερίδα Karfitsa
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.