, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμος έκλεβε ρεύμα σε αποθήκη που νοίκιασε

Δήμος καταγγέλθηκε ότι έκλεβε ρεύμα επί μήνες σε αποθήκη  που νοίκιασε από ιδιώτη σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Παρά τις οχλήσεις ότι η αποθήκη δεν ρευματοδοτείται νόμιμα, οι υπηρεσίες και  οι υπάλληλοι του δήμου έκαναν πως δεν… άκουγαν, με συνέπεια η υπόθεση να φτάσει στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ όπου οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν ότι ο δήμος ανέβασε τους διακόπτες!
Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης
Μάλιστα συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή σύνδεσης. Πλέον η επιχείρηση θα κινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και της καταγγελίας στις εισαγγελικές αρχές  για να επιληφθούν του ποινικού αδικήματος, ενώ ο ιδιώτης έθεσε τις δημοτικές υπηρεσίες προ των ευθυνών τους, με εξώδικο που έστειλε.
Το περιστατικό αποκαλύφτηκε προ ημερών στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, όταν ο ιδιώτης έσπευσε στη ΔΕΗ καθώς είδε πως το ακίνητο στο οποίο το ρεύμα ήταν κομμένο λόγω αποχώρησης του πρώτου ενοικιαστή, ρευματοδοτούταν κανονικά, παρ’ ότι ο νέος ενοικιαστής, ο δήμος Χαλκηδόνας, δεν έκανε καμία ενέργεια νέας σύνδεσης. Στελέχη της ΔΕΗ μετέφεραν στην Karfitsa πως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πήγε έντρομος στα γραφεία, φοβούμενος πως θα έχει ο ίδιος επιπτώσεις. «Μας είπε ότι είδε τον διακόπτη ανεβασμένο, η αποθήκη είχε κανονικά ρεύμα, ενώ δεν φαινόταν η παροχή να  έχει ενεργοποιηθεί», έλεγαν υπάλληλοι της ΔΕΗ που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δημοτικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε ρευματοκλοπή!
Ο ιδιώτης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά φαινόμενο, προηγουμένως επισκέφτηκε τα γραφεία του δήμου, όμως ανώτερος υπάλληλος εκτός του ότι παραδέχτηκε ότι είναι γνωστή στις υπηρεσίες η ρευματοκλοπή, δήλωσε πως δεν πρόκειται ο δήμος να προχωρήσει σε  σύνδεση ρεύματος. Αυτό περιγράφει ο ιδιώτης – ιδιοκτήτης της αποθήκης σε εξώδικο που έστειλε στον δήμο, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα και να διακόψουν την παράνομη παροχή, όπως  και να συνάψουν σύμβαση με τη ΔΕΗ για να υπάρχει νόμιμη παροχή ρεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ακίνητο νοικιάστηκε από τον δήμο τον περσινό Δεκέμβριο, όμως οι δημοτικές υπηρεσίες ως νέος μισθωτής της αποθήκης δεν έκανε νέο συμβόλαιο με τη ΔΕΗ, όπως συνήθως συμβαίνει και υποχρεούται, δεδομένου ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε διακόψει την παροχή. «Πληροφορήθηκα ότι μολονότι δεν έχετε συνάψει τέτοια σύμβαση, ωστόσο το ακίνητο αυτό ηλεκτροδοτείται και τούτο συνιστά παράνομη και επιλήψιμη εκ μέρους σας ενέργεια. Σε σχετική όχληση που απηύθυνα στον προϊστάμενο της  υπηρεσίας σας, μου επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό κατ’ αρχήν και περαιτέρω μου ανακοίνωσε ότι δεν θα συνάψει άμεσα στο προσεχές μέλλον ο δήμος Χαλκηδόνας μία τέτοια σύμβαση, διότι δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές…», αναφέρεται εξώδικο του ιδιοκτήτη προς τον δήμο και  στο οποίο περιγράφει όλα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν και τονίζεται η έκπληξη του ιδιώτη.
«Μολονότι η σύναψη μίας σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι μία συνηθισμένη καθημερινή συναλλαγή για καθένας από εμάς, τούτο δεν ισχύει για το δήμο Χαλκηδόνας», σημειώνει ο ιδιώτης που τονίζει στην εξώδικο ότι η ενέργεια του δήμου είναι παράνομη και πως ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη γι’ αυτό. «Επειδή δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη για τα τεκταινόμενα εντός του ακινήτου μου, μετά την 14/12/2018, ημερομηνία κατά την οποία το παραλάβατε, καθώς έκτοτε εσείς μόνο, ποιείτε χρήση αυτού και είσαστε ο μόνος υπεύθυνος για ενδεχόμενες παράνομες ενέργειες και παραλείψεις», τονίζεται στην εξώδικο.
Και στο νερό
Δεν έφτανε μάλιστα μόνον η ρευματοκλοπή, ο δήμος, όπως αποκαλύπτεται στο ίδιο έγγραφο που επιδόθηκε στις δημοτικές υπηρεσίες, δεν φρόντισε να συνδέσει ούτε το νερό με νέο λογαριασμό της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης. «Δεν  έχετε αλλάξει ούτε το όνομα χρήστη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκηδόνας, σας δηλώνω ότι θα προβώ σε άμεση διακοπή της υδροδότησης», υπογραμμίζεται στην εξώδικο. Μάλιστα πηγές έλεγαν ότι οι ενοικιαστές, δηλαδή ο δήμος, προκάλεσαν μέχρι και διαρροή, χρεώνοντας με  αυτόν τον τρόπο τον  ίδιο τον ιδιοκτήτη.
Πηγές έλεγαν πως για τα όσα συνέβησαν έχει ενημερωθεί η νέα δημοτική αρχή Χαλκηδόνας και ζήτησε να  ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προκειμένου να τακτοποιηθεί το ζήτημα. Από την άλλη βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις διακοπής ρευματοδότησης από ρευματοκλοπή, η ΔΕΗ ενημερώνει άμεσα για τις ενέργειές της τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να κινηθούν διαδικασίες εναντίον των υπολόγων.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.