, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Χωρίς παρατηρήσεις από τους ορκωτούς λογιστές εγκρίθηκε ο ισολογισμός για το 2017

«Η εικόνα που αποκόμισα από τον οικονομικό έλεγχο καταγράφει έναν οργανωμένο δήμο, με ορθολογισμένα οικονομικά και ένα πολύ καλό κεφάλαιο κίνησης που μπορεί να εξυπηρετεί άνετα τις υποχρεώσεις της χρονιάς, ακόμα και μακροπρόθεσμα θα έλεγα, όταν σε άλλους δήμους οι οικονομικές καταστάσεις δεν είναι ικανοποιητικές και έχουν πολλά προβλήματα. Με την εμπειρία του ελέγχου πολλών δήμων και αρκετών οικονομικών χρήσεων, μπορώ να πω ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ο μοναδικός δήμος χωρίς καμία ουσιαστική παρατήρηση, παρά μόνο μία και μοναδική τυπική που δεν αφορά καν την ουσιαστική λειτουργία του».
Στην παραπάνω δήλωση, που ανήκει στον ορκωτό λογιστή Κωνσταντίνο Τελιορίδη, στέλεχος της εταιρίας ορκωτών λογιστών KSi Greece, καταγράφεται για μια ακόμη χρονιά η εικόνα των οικονομικών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως απεικονίζονται στο ισολογισμό χρήσης 2017, και ο οποίος εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, η καθαρή θέση του δήμου ανέρχεται στα 138.464.855 ευρώ, με τον ισολογισμό να κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα 1.411.161 ευρώ. Κυρίαρχο στοιχείο και αυτού του ισολογισμού είναι η διατήρηση των διαθέσιμων του ταμείου σε υψηλά επίπεδα, παρά του ότι επενδύθηκαν δεκάδες εκατομμύρια σε έργα, εξοπλισμό, απαλλοτριώσεις, κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, και το οποίο συνεχίζει να αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση του προγράμματος και των σχεδίων της δημοτικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2017 στα 25.145.595 ευρώ, με το πάγιο ενεργητικό να έχει αυξηθεί κατά 4 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι μακροχρόνιες υποχρεώσεις σε δάνεια πρώην δήμων να έχουν μειωθεί θεαματικά στις 37.433 ευρώ.
«Πρόκειται για μια οικονομική διαχείριση για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Με συνέπεια και προσήλωση ακολουθούμε τις αρχές και τις αξίες της χρηστής διαχείρισης, της διαφάνειας και της νομιμότητας, επιτυγχάνοντας έτσι την εικόνα που μας κατατάσσει στους πρώτους καλύτερους δήμους της χώρας. Και είμαστε υπερήφανοι επίσης γιατί εκτελούμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα έργων, εξοφλούμε μεγάλα δάνεια πρώην δήμων, υλοποιούμε πολλά προγράμματα και υπηρεσίες χωρίς να κατασπαταλώνται οικονομικοί πόροι, τους οποίους διαχειριζόμαστε με ιδιαίτερο σεβασμό», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά την τοποθέτησή του.
«Εάν ληφθεί υπόψη το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τότε μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας του δήμου μας, καθώς οι αριθμοί σε όλους τους τομείς καταγράφουν μόνο την αλήθεια και δεν αλλοιώνονται ούτε παρερμηνεύονται», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, συγχαίροντας τις αντιδημαρχίες, τα Νομικά Πρόσωπα και τις υπηρεσίες του δήμου για το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζιγκερίδης, μίλησε για έναν «μοναδικό ισολογισμό που δεν συναντάται σε άλλους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα». Όπως ανέφερε, πρόκειται για «ισορροπημένο ισολογισμό που είναι αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου, που αντανακλά το εύρος και τη βούληση της διοίκησης για υλοποίηση μεγάλων έργων και προγραμμάτων, χωρίς να σπαταλά ασύστολα τις πηγές εσόδων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.