, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δίκη Τοπαλούδη: Μάρτυρας αποκαλύπτει πώς την βρήκε νεκρή μέσα στη θάλασσα

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και σήμερα Τρίτη η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη που συνεχίστηκε με την κατάθεση του Θωμά Ζόβα.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που εξιχνίασε τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, το σώμα της νεαρής κοπέλας, όταν βρέθηκε, επέπλεε στο νερό, τα αντικείμενά της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ το εσώρουχό της ήταν σκισμένο.
«Κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει», είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά».
Ακόμη ο κ. Ζόβας χαρακτήρισε τον 21χρονο Ροδίτη μη συνεργάσιμο με τις αρχές. Μίλησε μάλιστα και για τους γονείς του κατηγορουμένου για να επισημάνει πως ο πατέρας του 21χρονου δεν έδινε απάντηση στο ερώτημά του για το πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις αρχές, «για ένα τετράωρο εξαφανίστηκε».
Αντίθετα, ο μάρτυρας χαρακτήρισε τον δεύτερο 20χρονο κατηγορούμενο «συνεργάσιμο, πολύ ψύχραιμο και καθόλου φοβισμένο».

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Ροδίτη Θεόδωρος Μαντάς επανέλαβε ότι ο εντολέας του αποδέχεται ότι ήταν συμμέτοχος στην αξιόποινη πράξη, αλλά ο βαθμός της συμμετοχής του θα κριθεί από το δικαστήριο. Επιπλέον δήλωσε πως η δημόσια συγγνώμη του δεν συνδέεται με την αναγνώριση ελαφρυντικού περί μεταμέλειας.
Έξω από τη δικαστική αίθουσα και σήμερα έδωσαν το παρών γυναικείες οργανώσεις.
πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.