, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δημιουργώντας φανταστικούς εχθρούς

Αν δεν το έχετε καταλάβει, η Ελλάδα είναι μια χώρα που ακροδεξιοί και φασίστες, νεοναζί μαζί, είναι πάνω από το 50% του λαού. Ο κίνδυνος κατάλυσης της Δημοκρατίας είναι ορατός και μάλιστα αυτό μπορεί να συμβεί και μάλιστα με κοινοβουλευτικό τρόπο. Γιατί να χρησιμοποιήσουν άλλες μεθόδους αφού έχουν τόσο μεγάλη πλειοψηφία στον λαό. Χαζοί είναι; Άλλωστε, ακόμα και ο Χίτλερ εκλέχτηκε, δεν έκανε επανάσταση.
Του Ζαχαρία Ζούπη*
Έτσι φαίνεται να το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τους πολιτικούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται. Η εξίσωση είναι απλή: Όσοι έχουν αντίθετη άποψη από εμάς είναι τουλάχιστον ακροδεξιοί, το 70%-75% του πληθυσμού δεν θέλει ούτε να βλέπει την αριστεροακροδεξιά Κυβέρνηση, άρα κινδυνεύουμε από την ακροδεξιά! Σαχλαμάρες μιας Κυβέρνησης που αναζητά σωσίβιο στην λάσπη, στην σκανδαλολογία, στην ενοχοποίηση των αντιπάλων.
Για την ακρίβεια μιλάμε για ένα νέο παραμύθι προς λαϊκή κατανάλωση, μήπως και συσπειρωθεί κανένας και καλά αριστερά και βοηθήσει μια Κυβέρνηση που βουλιάζει, σε μια χώρα που σέρνεται. Άλλωστε για την Κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακροδεξιός και αυτό προκαλεί τουλάχιστον γέλωτα όχι μόνο στην χώρα, αλλά και σ΄όλη την Ευρώπη. Κατ΄ επέκταση το ΚΙΝΑΛ που κάνει κριτική κύρια στην Κυβέρνηση ως οφείλει κάθε φυσιολογικό κόμμα είναι κρυφός οπαδός του Κυριάκου Μητσοτάκη και επομένως κρυφό στήριγμα της ακροδεξιάς! Με την ίδια ευκολία χιλιάδες μαθητές που έκαναν κατάληψη ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζονται συλλήβδην περίπου χρυσαυγίτες, κάνοντας την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να ψάχνεται πως και της ξεφεύγει τόση επιρροή, αφού στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμη ή πέφτει.
Λυπάμαι, αλλά ο βασικός κίνδυνος για την χώρα είναι όσοι παίζουν αυτά τα παιχνίδια θυμίζοντας την γνωστή σταλινική μέθοδο των « εχθρών του λαού». Ο βασικός κίνδυνος είναι μια Κυβέρνηση που παίζει με την Δικαιοσύνη, το Κράτος Δικαίου, την Οικονομία για να μην υποχωρήσουν άλλο οι δυνάμεις της. Καλό πάντως θα ήταν αντί να μας γεμίζουν ανοησίες, να σοβαρευόντουσαν έστω λίγο και αν μη τι άλλο να κοιτούσαν να έχει προχωρήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής που καλά κρατεί.
Παρεμπιπτόντως, να είναι άραγε τυχαίο που δεν έχει τελειώσει αυτή η δίκη;
*Ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι πολιτικός αναλυτής
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.