, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δημοσιογράφος της FAZ απαντά στον Μητσοτάκη: Διαψεύδετε, αλλά έχετε δεσμευθεί για τη συμφωνία

Οι αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας FAZ για δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό και δεν διαφωνεί με αυτήν, αλλά αντέδρασε απλώς για να μη διαλυθεί το κόμμα του, διαψεύστηκαν από τη ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για «απολύτως ψευδές δημοσίευμα από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη».

Όμως ο δημοσιογράφος της FAZ Michael Martens, που υπογράφει το ρεπορτάζ, δεν άφησε αναπάντητη την διάψευση και επανέλαβε πως πηγές από το Βερολίνο του επισήμαναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα πάρει πίσω τη συμφωνία και ότι δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας πως θέλει να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματός του.

«Επιβεβαιώνω: δύο πηγές στο Βερολίνο μου ανέφεραν πως ο Μητσοτάκης τους ειπε ακριβώς αυτό: Είναι “εντάξει” με τη συμφωνία, αλλά πρέπει να κάνει φασαρία για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος σε μήνυμά του στο Twitter.

Και σε δεύτερο μήνυμά του αναφέρει:

«Το 2013 και ο Τσίπρας δυσαρεστήθηκε από τις ερωτήσεις μου και με πέταξε έξω από συνέντευξη, ενώ η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκαλούσαν ψεύτη. Τώρα με αποκαλούν ψεύτη στη ΝΔ μετά τα όσα έγραψα για τον Μητσοτάκη και την πΓΔΜ. Μάλλον δεν είμαι τυχερός με τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας…»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.