, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δημοσκόπηση ALCO: 8,5% και πάνω η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στο 8,5% είναι η διαφορά Νέας Δημηκρατία -ΣΥΡΙΖΑ  με τη συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τη Ν.Δ. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου όλα δείχνουν ότι το κλειδί των εκλογών θα είναι η ψήφος των αναποφάσιστων, μιας και το ποσοστό τους φτάνει το 13,9%.
Αυτό προκύπτει από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Open TV «Open Mind» με την Ελλη Στάη. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 μέχρι τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και ηλικίας από 17 και πάνω σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο τύπος της έρευνας ήταν ποσοτική.
Παράλληλα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 55% των ερωτηθέντων ανησυχεί για επεισόδιο ή ατύχημα στο Αιγαίο, λόγω της αυξημένης προκλητικότητας στο Αιγαίο.  Την ίδια ώρα το 50% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανησυχία του για τη συνέχεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 44% εμφανίζεται ανήσυχο για τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 83% την ώρα που η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 89%. Επιπλέον το 50% εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές ενώ το 38% τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου.
Ακόμη το 30% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειας θα βελτιωθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 19% εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση με τον Αλέξη Τσίπρα. Επιπρόσθετα το 34% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και το 26% τον Αλέξη Τσίπρα.
Πρόθεση ψήφου 
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,5%, (29,8% και 21,3% αντίστοιχα) ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, το ΜέΡΑ 25 με 3,2%. Εκτός Βουλής μένουν η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ένωση Κεντρώων. Στο 13,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.