, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διάγγελμα Μακρόν: Σε lockdown η Γαλλία από την Παρασκευή

Lockdown στη Γαλλία από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια διαγγέλματός τους προς τον γαλλικό λαό το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας «η χώρα πρέπει να προστατεύσει την οικονομία της, αλλά μια στρατηγική ανοσίας της αγέλης θα οδηγήσει σε 400.000 θανάτους στη χώρα».
«Το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει εκτός εάν υπάρχει οικονομία που θα το υποστηρίζει. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα και να δεχτούμε ανοσία της αγέλης» ξεκαθάρισε.

Σε lockdown από την Παρασκευή

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να ξαναβρούμε το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το lockdown του Μαρτίου παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη» είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν.
Επιστρέφει επίσης η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνηση την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι.
Ακόμα, κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή, με την θέση σε εφαρμογή του δεύτερου lockdown. Συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.