, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Λιούις Χάμιλτον

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) έκανε γνωστό ότι ο Λιούις Χάμιλτον διαγνώστηκε θετικός με κορωνοϊό.
Το πρωί της Τρίτης (1/12) τα ξένα πρακτορεία μετέδωσαν την είδηση που αφορά τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1. Λίγο αργότερα ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση της FIA, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Βρετανός οδηγός της Mercedes τέθηκε ήδη σε καραντίνα, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Δύο 24ωρα μετά τη νίκη του στο Μπαχρέιν, την 11η σε 15 αγώνες του τρέχοντος παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Χάμιλτον εμφάνισε ήπια συμπτώματα της νόσου και μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός στον Covid-19.
Πριν από δύο εβδομάδες είχε «σφραγίσει» την κατάκτηση του τίτλου στην πίστα της Κωνσταντινούπολης,
Η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρει: «Η FIA, η Formula 1 και η Mercedes-AMG Petronas F1 Team μπορούν να επιβεβαιώσουν πως κατά τον καθιερωμένο τεστ πριν από το Sakhir Grand Prix, o Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά και τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών του Μπαχρέιν, έχει μπει σε καραντίνα και δεν επιτρέπεται καμία επαφή μαζί του.
Οι διαδικασίες που ορίζονται από τη FIA και τη Formula 1 θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα προκύψει ευρύτερος αντίκτυπος στη διεξαγωγή του GP το Σαββατοκύριακο».
Μετά την εξέλιξη αυτή θεωρείται δεδομένη η απουσία του από το γκραν πρι του Μπαχρέιν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (5-6/12).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.