, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διακοπή επ’αόριστον στο πρωτάθλημα αποφάσισε η κυβέρνηση!

photo eurokinissi

Το πρωτάθλημα της Super League διακόπτεται επ΄ αόριστον, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως υπογράμμισε ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η προσπάθειά της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί η απαραίτητη πρόνοια για την Εθνική ομάδα.

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχε δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης.

«Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αρχίσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA. Είναι όλοι στην UEFA σοκαρισμένοι από τις εικόνες όπως κι εμείς! Το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αν δεν υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν σκέψεις για πιο… δραστικά μέτρα (διακοπή πρωταθλήματος, αποχώρηση από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA), ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού απάντησε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Το σημαντικό είναι πως πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε».

Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει; «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων, συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο θα είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες».

Πηγή naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.