, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διανομή 50.000 μασκών σε πωλητές λαϊκών αγορών από την Ομοσπονδία

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να αντιμετωπίσει, όσο το δυνατόν καλύτερα τον covid – 19, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης θα διανείμει το επόμενο χρονικό διάστημα 50. 000 ιατρικές μάσκες στους πωλητές των λαϊκών αγορών της κεντρικής Μακεδονίας. Κίνηση που έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες, οι οποίες έχουν γίνει και γίνονται, προκειμένου να είναι ασφαλέστερες οι λαϊκές αγορές.
Υπενθυμίζουμε πως μεταξύ άλλων η ομοσπονδία συνεχίζει τους περιοδικούς ελέγχους θερμομέτρησης, τη διανομή αντισηπτικών, τη συνεχή ενημέρωση ως προς τα μέτρα προστασίας, ώστε πωλητές και καταναλωτές να νιώθουν και να είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Και όλα αυτά καλύπτοντας τα έξοδα με δικούς της πόρους.
Παράλληλα τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή η απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων, αλλά και η εξυπηρέτηση μέχρι τριών καταναλωτών ταυτόχρονα ανά πάγκο.
Στους πωλητές θα μοιραστούν αυτή την εβδομάδα, όπως προαναφέρθηκε 50.000 μάσκες, που αναλογούν σε δέκα ανά πωλητή. Ειδικότερα:
Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου οι μάσκες θα διατεθούν στους πωλητές των λαϊκών αγορών στους νομούς Σερρών και Ημαθίας.
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στους πωλητές των λαϊκών αγορών του νομού Χαλκιδικής.
Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στους πωλητές των λαϊκών αγορών του νομού Πέλλας.
Το Σάββατο στους πωλητές των λαϊκών αγορών των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κιλκίς.
« Αν και τα οικονομικά μας βρίσκονται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση δε σταματάμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας. Ακόμη και αυτή η κίνηση, με τη χορήγηση των μασκών, είναι για αυτούς μία βοήθεια, καθώς πλέον εργάζονται τις μισές ημέρες, άρα τα έσοδα τους έχουν μειωθεί. Από την πλευρά μας δε θα σταματήσουμε να κάνουμε, ότι μπορούμε για να κρατάμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές και ασφαλής. Μπορεί αυτό να σημαίνει άδειο ταμείο για την ομοσπονδία, ωστόσο για εμάς οι προτεραιότητες είναι οι ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.