, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων στο Γεντί Κουλέ – Όλο το πρόγραμμα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ένα τριήμερο φεστιβάλ με πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στο Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ), που σκοπό έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Το πρόγραμμα

– 8 Ιουνίου: ΄΄Δρόμοι Θεάτρου΄΄

Στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Γεντί Κουλέ, με ώρα έναρξης τις 21:00, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» του Λέοντα Α. Ναρ.

 

– 9 Ιουνίου: ΄΄Δρόμοι Μουσικής΄΄

Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει τρεις μουσικές συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:

1. Συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων του Τμήματος, με ώρα έναρξης τις 21:00, με έργα των L. Janacek, A. Vivaldi, A. Elgar, A. Piazzolla, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Δημήτριου Χανδράκη, στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Γεντί Κουλέ με τίτλο ΄΄Μουσική Εντός Τειχών΄΄.

2. Συναυλία της Κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής, από τις 19:00-20:30, στον Πύργο Αλύσεως (Τριγωνίου), με τίτλο ΄΄Μουσική Έξω από τα Τείχη΄.

3. Συναυλία της τάξης ΄΄Σύνθεσης΄΄ της Κατεύθυνσης Σύγχρονης Μουσικής, στο Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης

Περιλαμβάνονται δύο δράσεις: ΄΄Εκτός-Εντός του μνημείου΄΄

  • Εκτός: Ηχητική εγκατάσταση – μουσικός περίπατος στον αύλειο χώρο του μνημείου, με ώρα έναρξης τις 17:30 και ελεύθερη είσοδο
  • Εντός: Συναυλία Μουσικής Δωματίου, με ώρα έναρξης τις 18:30 και ελεύθερη είσοδο.

 

– 10 Ιουνίου: ΄΄Αγώνας Δρόμου YediKuleConquest΄΄ & Αγκάλιασμα του μνημείου Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ)

Μέσα από τα σοκάκια της Ακρόπολης και της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή αθλητών σε μια διαδρομή 6 χλμ. που θα συνδέσει 8 μνημεία της, στις 19:00. Συγκεκριμένα, τα μνημεία είναι: Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινό Λουτρό, Άγιος Νικόλαος του Ορφανού, Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (περιοχή Ισλαχανέ), Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ).

Λίγη ώρα μετά τη λήξη των απονομών του αγώνα δρόμου μνημείων, κοινό, εθελοντές και αθλητές, σε μια συμβολική κίνηση θα δώσουν το ΄΄παρών΄΄ για να «Αγκαλιάσουν το Μνημείο του φρουρίου του Επταπυργίου στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, στις 20:00.

Οι Φίλοι της Φύσης, ο σύλλογος γυναικών ΄΄Εστία΄΄ και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης, δίνουν το σύνθημα για το αγκάλιασμα του μνημείου.

Τέλος, ο Σύλλογος Κρητών «Βρακοφόροι Μακεδονίας» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης στις 20:15.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.