, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δικηγόροι Θεσσαλονίκης: Δεν είμαστε παρίες ούτε επαίτες

Την έντονη αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης  έχει προκαλέσει η εξαγγελία της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιστημονικών κλάδων – ελεύθερων επαγγελματιών με επίδομα κατάρτισης ύψους 600 ευρώ, αντί των 800 ευρώ που θα δοθεί ενίσχυση στους υπόλοιπους κλάδους που πλήττονται από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού. «Η κυβερνητική εξαγγελία μας καθιστά παρίες της ελληνικής κοινωνίας και τον κάθε δικηγόρο επαίτη ενός ελάχιστου οικονομικού ανταλλάγματος», αναφέρεται στην απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου που έγινε χθες Σάββατο μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι δικηγόροι στην απόφασή τους τονίζουν πως ήταν από τους πρώτους κλάδους που έχουν πληγεί λόγω της αναστολής λειτουργίας όλων των δικαστηρίων, στην οποία άμεσα συμφώνησαν. Μάλιστα τονίζουν ότι ο σύλλογος παρουσίασε και αντανακλαστικά συμβολής στο έργο των γιατρών με δωρεά θαλάμου βιολογικής ασφάλειας στο ΑΧΕΠΑ, λόγω των κρίσιμων ημερών που περνάει η χώρα. Ο σύλλογος στην ανακοίνωση καταγγέλλει την κυβέρνηση πως αναδιπλώθηκε παρά την αρχική εξαγγελία ότι θα χορηγηθεί και στους δικηγόρους το επίδομα των 800 ευρώ.
«Η απαράδεκτη εξαγγελία για παροχή επιδοτούμενης εκπαίδευσης θέλει να καταστήσει το Δικηγορικό Σώμα παρία της ελληνικής κοινωνίας και το δικηγόρο επαίτη μίας ελάχιστης και με δυσανάλογο αντάλλαγμα οικονομικής βοήθειας, τη στιγμή που πλήθος άλλων επαγγελματικών κλάδων που κι εκείνοι χαρακτηρίστηκαν πληττόμενοι, θα λάβουν άμεσα και άνευ όρων την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, ενώ άλλοι εργαζόμενοι συμπολίτες μας, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα συνεχίζουν να λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών τους, εργαζόμενοι καθόλου ή ελάχιστα», τονίζεται σε σκληρό ύφος στην ανακοίνωση.
Οι δικηγόροι στην απόφασή τους εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ ζητούν να αξιοποιηθούν οι πόροι που παρακρατούνται υπέρ του ΟΑΕΔ για την ενίσχυσή τους, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, να μην πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές από τον Απρίλιο μέχρι το διάστημα που θα διαρκέσουν τα μέτρα, όπως και να ρυθμιστεί η καταβολή μειωμένου μισθώματος για δικηγορική στέγη την περίοδο αυτή.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.