, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δολοφονία Μακρή: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 31χρονος

Στη φυλακή οδηγείται ο 31χρονος από τη Βουλγαρία, που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο κατηγορούμενος, που απολογήθηκε στην ανακρίτρια για ανθρωποκτονία από πρόθεση, φέρεται να αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με το θύμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός υποστηρίζει πως δεν γνώριζε καν τον Μακρή, ενώ αρνείται πως είναι αυτός που έχει καταγραφεί από τις κάμερες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία να τον πυροβολεί τέσσερις φορές. Όπως φέρεται να ανέφερε στη δικαστική λειτουργό, ο δράστης που έχει καταγραφεί δεν έχει τον ίδιο σωματότυπο με αυτόν. «Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», υποστήριξε. O 31χρονος αιτιολόγησε την άφιξή του στην Αθήνα, λέγοντας πως του αρέσει η Ελλάδα για διακοπές, ενώ συμπλήρωσε πως θέλει να ανοίξει επιχείρηση στη χώρα μας. «Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη», φέρεται να είπε.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας η ανακρίτρια φέρεται να ρώτησε τον κατηγορούμενο τον λόγο που άλλαξε τρία αυτοκίνητα μέχρι τη δολοφονία Μακρή και εκείνος, αφού τόνισε πως τα οχήματα τα είχε νοικιάσει με το όνομά του, υποστήριξε ότι το πρώτο το άλλαξε γιατί ήταν μικρό «και δεν με χωρούσε» και ότι το δεύτερο «μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα και μου πήραν κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα μέσα».
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κατάθεση φίλου του Μακρή, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία και ενώ ήταν με τον επιχειρηματία στην Γλυφάδα, εκείνος του είχε δείξει δύο άντρες αναφέροντας πως το κοιτούσαν επίμονα. Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως ο έναν από τους δύο ήταν ο κατηγορούμενος.
Ο 31χρονος προσέλαβε, χθες το βράδυ, για την υπεράσπιση του τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος ανέφερε πως, αφού μελετήσει όλη τη δικογραφία, θα υποβάλλει στην ανακρίτρια λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του εντολέα του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.