, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δράμα: Προβλήματα από το πολύ χιόνι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Νέα προβλήματα αντιμετωπίζει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, καθώς το υπερβολικό χιόνι που πέφτει μέχρι τώρα στην περιοχή, έχει δημιουργήσει διάφορες καταστάσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρωινού Τύπου”, χαρακτηριστικό είναι ότι, από το Σαββατοκύριακο παραμένει κλειστό εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών, ενώ είναι άγνωστο αν μπορέσει να ανοίξει τελικά ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αν και έχουμε μια σεζόν με πολύ χιόνι εδώ και πολλά χρόνια, αποδεικνύεται τελικά ότι, το Φαλακρό, είναι ένα δύσκολο Χιονοδρομικό Κέντρο, καθώς τρία μηχανήματα δυσκολεύονται να ανοίξουν το δρόμο, καθώς η κατάσταση παραμένει επισφαλής εξαιτίας πιθανής πτώσης χιονιού σε μορφή χιονοστιβάδας.

Αναλυτικότερα, παρ’ όλη την καλή φετινή χειμερινή και χιονοδρομική περίοδο, τόσο από άποψη χρηματοδότησης, όσο και από άποψη χιονιού, αλλά ακόμα και από άποψη ιδιώτη που διαχειρίζεται το Κέντρο, αλλά και παρ’ όλο τον αρκετό κόσμο που το έχει επισκεφθεί, το Χ.Κ. Φαλακρού εξακολουθεί να είναι δυσλειτουργικό.

Εξαιτίας μάλιστα της έντονης χιονόπτωσης και κακοκαιρίας στο βουνό, κόπηκε το ρεύμα και δυστυχώς μέχρι χθες τουλάχιστον, η ΔΕΗ δεν είχε αποκαταστήσει τη βλάβη, ενώ γίνονται έντονες προσπάθειες, ώστε με το άνοιγμα του δρόμου, να είναι ασφαλής η μετακίνηση των επισκεπτών στο χώρο, συμπληρώνει το ρεπορτάζ του “Πρωινού Τύπου”.

Μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο», ο μηχανικός κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, μέλος της Διοίκησης του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας και υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, μας εξηγεί ότι η φετινή χιονοδρομική περίοδος είναι πάρα πολύ καλή. «Αν και αργήσαμε στην αρχή με κάποιες διαδικασίες, παρ’ όλα αυτά ήμασταν έτοιμοι να υποστηρίξουμε τη λειτουργία του, επειδή χιόνισε πολύ γρήγορα». Μιλώντας για την χιονόπτωση, ο κ. Κυριαζίδης σημειώνει ότι, «το να έχουμε χιόνι μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είχε να συμβεί περίπου 10-15 χρόνια! Τόσο χιόνι μάλιστα, ώστε να μπορούμε άνετα να κάνουμε σκι, σε όλο το Χιονοδρομικό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.