, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δυνατοί και ενωμένοι»

Του Γιάννη Λαγογιάννη

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι εδώ. Ο άνθρωπος που ήρθε κι έβγαλε τον ΠΑΟΚ απ’ τη μιζέρια και την ταπείνωση, αυτός που τον ξαναέκανε περήφανο και νοικοκύρη. Δεν έχει όρια, δεν έχει σταματημό. Ξενοδοχεία, βιομηχανίες, ακίνητα, λιμάνια, κανάλια, περνάνε στην ιδιοκτησία του και η παρουσία του, η αποτελεσματικότητά του αλλά και η οικονομική του δύναμη, δημιουργούν μια απίστευτη ένταση σε όλους αυτούς που είχαν συνηθίσει αλλιώς. Πολιτικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες, εκδότες κι όλο αυτό το συμφερτό που ξεζούμιζε διαπλεκόμενο το κρατικό χρήμα, φέρνοντας τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Το ζήτημα είναι πολύ βαθύ, γιατί ο Ιβάν αγοράζει με τα δικά του χρήματα και δεν έχει ανάγκη καμία διαπλοκή και φυσικά καμιά υποχρέωση να μοιράζει χαρτζιλίκι για να κάνει τη δουλειά του. Πρωτόγνωρο, γι’ αυτό κι εφιαλτικό για όλους αυτούς που η απατεωνιά έγινε συνήθεια μέσα σε μια μακροχρόνια διαδρομή χωρίς όρια κι ενδοιασμούς. Η καθαρότητα του Ιβάν μαζί με την τεράστια δυναμική που δημιουργείται στον ΠΑΟΚ, είναι ότι χειρότερο γι’ αυτούς που τελειωμό δεν έχουν τα θέλω τους. Η δυσκολία που έχουν να προσαρμοστούν σε μια νέα τάξη πραγμάτων και η απειρία τους σε τέτοιους είδους καταστάσεις, δημιουργεί απίστευτες αντιδράσεις και δεν είναι λίγες οι στιγμές που προσφέρουν κι άφθονο γέλιο. Ίσως το χειρότερο μαρτύριο γι’ αυτούς είναι ο απόλυτος εξευτελισμός τους.

Και ο πιο αδαής, αντιλαμβάνεται πως αυτό το παραμύθι που ζούμε δεν έχει τελειωμό. Κι όσοι πιστεύουν πως μπορεί να σταματήσει με θεσμικές παρεμβάσεις, είναι βαθιά γελασμένοι.

Ποτέ μα ποτέ ιστορικά, δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει, συμφωνία κυρίων, γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά και τα λεφτά περισσότερα.

Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός και πάνω απ’ όλα μοναχικός. Δεν υπήρχαν και δεν θα υπάρξουν ποδοσφαιρικές φιλίες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνος σου τραβάς την ανηφόρα κι ανάλογα τη δύναμη, την εξυπνάδα και τη γνώση που διαθέτεις, προχωράς και παίρνεις πάντα όχι αυτό που δικαιούσαι και αξίζεις, αλλά αυτό που επιδιώκεις και κυνηγάς. Με οποιοδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε κόστος.

Εύχομαι να’ χει πειστεί πλέον κι ο Ιβάν Σαββίδης, πως όταν δεν τον σέβονται αυτόν και τον ιστορικό σύλλογο στον οποίο είναι ηγέτης, η μόνη λύση απέναντι στη βρώμικη καθεστωτική αντίληψη που υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να τον φοβούνται..

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι η απαιτούμενη ενότητα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Όλοι έχουν την υποχρέωση σ’ αυτές τις σημαντικές στιγμές που για μια ακόμη μια φορά ο ΠΑΟΚ είναι στο στόχαστρο, θέλοντας να παίξει το δικό του ρόλο στο μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου, να έχουν μια ενωτική διάθεση. Μια φωνή και συνάμα πολύ δυνατή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.