, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δωρεάν προληπτική εξέταση για Ηπατίτιδες και AIDS στους Ν. Επιβάτες

Ακολουθώντας με συνέπεια το όραμά της για ανάπτυξη ενός ανθεκτικού πλέγματος παρεμβάσεων στον ευρύτερο τομέα της υγείας και θέτοντας ως κυρίαρχο μέλημα την έγκυρη ενημέρωση του κόσμου και την ανάδειξη, μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου, της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, η Διοίκηση Θερμαϊκού έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ενεργειών και δράσεων στην κατεύθυνση αυτή.

Ενέργειες, όπως η συμμετοχή του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και η ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης, δωρεάν εξετάσεων και διαγνωστικών ελέγχων, που θέτουν τον άνθρωπο και την προαγωγή της δημόσιας υγείας στο επίκεντρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ημερίδα έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στους Ν. Επιβάτες, με θέμα τις Ηπατίτιδες και το AIDS.

Η εκδήλωση προσφέρει τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να εξετασθούν δωρεάν και να λάβουν έγκυρη πληροφόρηση για τις νόσους, τους τρόπους μετάδοσής τους, την πρόληψη και τις νέες θεραπείες που τίθενται στην υπηρεσία των ασθενών,
από τους κκ:
• Παναγιώτη Κολλάρα, Διευθυντή ΕΣΥ – Λοιμωξιολόγο Α’ Παθολ. Κλινική Νοσ. ΑΧΕΠΑ και Δημοτικό Σύμβουλο και
• Γιώργο Γερμανίδη, Καθηγητή ΑΠΘ – Γαστρεντερολόγο-Ηπατολόγο Νοσ. ΑΧΕΠΑ.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δεν απαιτείται ραντεβού για την εξέταση.
Προτρέποντας τους πολίτες να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να επωφεληθούν της ευκαιρίας για δωρεάν εξέταση, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: «Η ιατρική μέριμνα στον τόπο μας, μέσω της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, κρατά κεντρική θέση στην κοινωνική πολιτική της Διοίκησής μας. Πολιτική ευθυγραμμισμένη με τη διατύπωση «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», η οποία επιδιώκει μέσα από δράσεις εστιασμένες στην ενημέρωση, τη συμβουλευτική καθοδήγηση και την έγκαιρη προληπτική παρέμβαση, να καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προάγοντας την υγεία και διασφαλίζοντας ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο για όλους τους συνδημότες μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.