, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Δωρεά αντιδραστηρίων για τεστ COVID-19 στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID – 19 και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, προχώρησε στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τη  χρήση του υπερσύγχρονου μηχανήματος PCR COVID – 19 που παραχωρήθηκε πρόσφατα από ιδιώτη στο Γ.Ν.Χ.
Το PCR COVID – 19 δίνει άμεσα αποτελέσματα ελέγχου, με μέσο χρόνο περίπου μία ώρα και τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια είναι υψηλών προδιαγραφών. Η χρήση τους, προς το παρόν θα περιοριστεί σε ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο για προεγχειρητικό έλεγχο, στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη Στεφανιαία Μονάδα αλλά και για επείγοντα περιστατικά.
Ο Διοικητής του Γ.Ν.Χ. Δρ. Κωνσταντίνος Δεδελούδης δήλωσε σχετικά: “Ευχαριστούμε θερμά την Π.Κ.Μ. -Π.Ε.Χ., και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο για το προσωπικό ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, για την προμήθεια αντιδραστηρίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νομού.”
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, κατά την παράδοση -παραλαβή των αντιδραστηρίων τόνισε: “Για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στέκεται αρωγός στον τομέα της υγείας του Νομού Χαλκιδικής. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε, άμεσα και στο μέτρο του δυνατού, για την κάλυψη των αναγκών του Γ.Ν.Χ. αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο. Εύχομαι να έρθουν σύντομα καλύτερες μέρες και να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες της πανδημίας.”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.