, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δωρεά από την συγγραφέα του Χάρι Πότερ για σημαντική θεραπεία

Σε δωρεά ύψους 15,3 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών προχώρησε η συγγραφέας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ, Τζίνα Ρόουλινγκ, προκειμένου να βοηθήσει την έρευνα για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε κλινική που φέρει το όνομα της μητέρας της, Άν Ρόουλινγκ, η οποία έπασχε από την ασθένεια και πέθανε σε ηλικία 45 ετών.
Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για νέες εγκαταστάσεις στο ερευνητικό κέντρο που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία. Στην κλινική διεξάγεται έρευνα για νέες θεραπείες της νόσου που θα επιβραδύνουν την πρόοδο νευροεκφυλιστικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πολλαπλής σκλήρυνσης (MS), ή σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συγγραφέας κάνει μια τέτοια δωρεά. Το 2010, είχε κάνει ακόμη μια, η οποία και αποτέλεσε την βάση της λειτουργίας της κλινικής Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic. Η συγγραφέας δήλωσε ότι ενθαρρύνεται από την πρόοδο που έχει σημειωθεί και είναι υπερήφανη που η κλινική δεν κάνει μόνο σημαντική έρευνα, αλλά έχει παράσχει επίσης υποστήριξη και φροντίδα σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.