, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δωρεά στη βιβλιοθήκη του ΠΑΜΑΚ οι εκδόσεις της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών

Η τιμητική δωρεά προς τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας των εκδόσεων της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών από τον Πρόεδρό της, Χρήστο Γαλανίδη, καθώς και η παρουσίαση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δράσης «Το ρομπότ γρικά και καλατσεύ Ποντιακά;», θα δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο στη φετινή τελετή λήξης του προγράμματος «Διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου σε Ενήλικες».

Παράλληλα, στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο νέο Αμφιθέατρο 14 του Ιδρύματος, θα απονεμηθούν οι βεβαιώσεις σε 11 πιστοποιημένους εθελοντές εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου, οι οποίοι έφεραν σε πέρας το πρόγραμμα την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18, διδάσκοντας ποντιακά σε αρχάριους ενήλικες εκπαιδευόμενους.

Το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα «Διδασκαλία της Ποντιακής σε Ενήλικες» είναι ετήσιας διάρκειας και εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, καθώς και σε σχολεία των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου, Πολίχνης, Καβάλας, Αμυγδαλεώνα, Έδεσσας και Δράμας. Το παρακολούθησαν περίπου 250 εκπαιδευόμενοι και οι περισσότεροι από αυτούς θα παραβρεθούν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τους εκπαιδευτές τους και να παραλάβουν από αυτούς και τις δικές τους βεβαιώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη
  • Χαιρετισμός του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Αντώνη Παυλίδη
  • Χαιρετισμός του Προέδρου της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, Χρήστου Γαλανίδη
  • Δωρεά των εκδόσεων της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών προς τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Εκπαιδευτική ερευνητική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος διδασκαλίας της Ποντιακής διαλέκτου, με αξιοποίηση της ρομποτικής τεχνολογίας «Το ρομπότ γρικά και καλατσεύ Ποντιακά;»
  • Τελετή απονομής βεβαιώσεων διδασκαλίας – Συντονιστής: Κώστας Ανθόπουλος, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών
  • Η εκδήλωση θα χρωματιστεί από τους ήχους της ποντιακής λύρας και της φωνής του Μιχάλη Καλλιοτζίδη, ενώ μετά το πέρας θα προσφερθούν ποντιακά εδέσματα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.