, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δύο νεκροί στη Θεσσαλία από το καταστροφικό πέρασμα του "Ιανού"

Δύσκολη ήταν η νύχτα σε πολλές περιοχές που “σφυροκοπήθηκαν” από τον κυκλώνα “Ιανό”. Θεσσαλία και Φθιώτιδα μετρούν πολλές ζημιές. Ο κυκλώνας αποδείχθηκε φονικός καθώς ήδη υπάρχουν δύο νεκροί. Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Φάρσαλα, ενώ κι ένας κτηνοτρόφος που ήταν αγνοούμενος τελικά βρέθηκε νεκρός κοντά στο μαντρί του στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε οικία στον οικισμό Βασιλί. Ο δεύτερος νεκρός είναι 63χρονος κτηνοτρόφος αλβανικής καταγωγής, τον οποίο αναζητούσε ο γιός του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής. Συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι. Η μανία της κακοκαιρίας με τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε επίσης, πολλά προβλήματα στην Καρδίτσα και τον Βόλο, με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς να βιώνουν στιγμές αγωνίας.

Κατέρρευσε μέρος του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι – Καταστροφές και στο οδικό δίκτυο
Εικόνες καταστροφής στο Μουζάκι αντίκρισαν οι κάτοικοι τα ξημερώματα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ιανός” από τις περιοχές της Καρδίτσας. Ένα μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου, όπως μεταδίδει το Karditsalive.Net, δίπλα στον ποταμό Πάμισο έχει καταρρεύσει και έχει συμπαρασύρει και τμήμα από το κέντρο υγείας Μουζακίου.
Επίσης ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου. Ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που συνδέει τη γέφυρα με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως. Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση. Σημειώνουμε ότι στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Μουζακίου Φ. Στάθης. Το τελευταίο 12ωρο δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στο δήμο Μουζακίου και το Δήμο Αργιθέας, ενώ οι επικοινωνίες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Η εικόνα μέσα στην πόλη του Μουζακίου είναι καλή σύμφωνα με τις πληροφορίες του Karditsalive.Net. Όλα τα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή δίπλα στον ποταμό Πάμισο. Η βροχόπτωση έχει σχεδόν σταματήσει. “Το 70% των γεφυρών είναι κατεστραμμένες” δήλωσε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.