, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Αβραμόπουλος: Η νίκη Μητσοτάκη στέλνει μήνυμα κατά του λαϊκισμού

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε για την ανάγκη ο Κανονισμός του Δουβλίνου πρέπει να τροποποιηθεί σε ότι έχει να κάνει με το προσφυγικό.
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ότι «Χρειάζονται νόμιμες οδοί για να φτάνει στην Ευρώπη όποιος δικαιούται άσυλο με ασφαλή τρόπο», δηλώνει ο αρμόδιος Επίτροπος. Τονίζει, όμως, ότι «το ενδεχόμενο να υποβάλλονται αιτήσεις σε τρίτες χώρες, με στόχο να χορηγείται άσυλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει μια σειρά νομικών ζητημάτων». Αυτό θεωρείτε απάντηση
Ακόμα στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι η λύση στα προβλήματα με τις μετεγκαταστάσεις των προσφύγων είναι οι «προσωρινές συμφωνίες» μεταξύ κρατών – μελών της ΕΕ για την υποδοχή μεταναστών.
Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι «η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί την ήττα του λαϊκισμού και στέλνει ένα μήνυμα κατά του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη. Είναι η αρχή μιας νέας περιόδου, της θεσμικής αποκατάστασης και της εγγύησης της σταθερότητας σε όλη την ευρύτερη περιοχή… Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ενόραση της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη μεταρρυθμιστική του ικανότητα και στην ειλικρινή του αποφασιστικότητα να πετύχει τους στόχους του».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.