, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ.Βίτσας: Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης η έξοδος από τα μνημόνια

“Είναι πολύ σημαντικές οι μέρες γιατί σ’ αυτές τις μέρες σημειώνεται μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης”, τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
“Ολοκληρώνονται τα μνημόνια και συγχρόνως ανοίγει μια περίοδος ύψιστης ευθύνης, με την έννοια ότι τώρα -και με μεγάλους αριθμούς ελευθερίας στα κοινωνικά αλλά και οικονομικά ζητήματα- πρέπει όχι απλά να σχεδιάσουμε, γιατί αυτό το έχουμε κάνει και το κάνουμε συνεχώς, αλλά να εφαρμόζουμε κιόλας καινούργια μέτρα, τα οποία θα σημάνουν την πιο ταχεία ανάταξη και της οικονομίας και της κοινωνίας και του δημοσίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.
“Αυτή η μέρα ολοκληρώνει μια περίοδο, αλλά εισάγει τη χώρα σε μια νέα περίοδο μέγιστης ευθύνης αλλά και πιθανά νέων επιτυχιών, που προσδοκά ο ελληνικός λαός. Και ο ελληνικός λαός το προσδοκά βέβαια στην καθημερινότητά του”, σημείωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στις “δεσμεύσεις στόχων” που, όπως είπε, υπάρχουν και εξήγησε: “Η ελευθερία για την οποία μίλησα αφορά στα μέσα, με τα οποία επιτυγχάνουμε τους στόχους. Δεν θα έλεγα ότι οι στόχοι είναι εύκολοι, αλλά νομίζω είναι σημαντικό το ότι εμείς θα αποφασίσουμε με ποια μέσα θα επιδιώκουμε και θα επιτυγχάνουμε τους στόχους και αυτό θα πρέπει να γίνεται παράλληλα με το το γεγονός ότι αυτά τα μέσα θα επιταχύνουν και τις διαδικασίες ανάπτυξης· αλλά όταν λέμε ανάπτυξη δεν εννοούμε μόνο την αύξηση του ΑΕΠ, αλλά συγχρόνως και το γεγονός ότι αυτό που θα κερδίζουμε θα μοιράζεται με έναν δικαιότερο ακόμα τρόπο στην κοινωνία”.
“Αίφνης ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά, που για εμάς είναι ένα ισχυρός μοχλός ανάπτυξης, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, αίφνης μια σειρά σημαντικές επενδύσεις ολοκληρώνονται, όπως είναι η επένδυση του Ελληνικού, αίφνης δημιουργείται ένα περιβάλλον, στο οποίο χρειάζεται να συνενωθούν, να συγκεντρωθούν έστω και σε ένα επίπεδο κριτικής όλες οι δυνάμεις, οι οποίες φαντάζονται μια Ελλάδα της προκοπής έξω από μια Ελλάδα της αρπαχτής”, υπογράμμισε ο υπουργός.
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία ότι η χώρα όχι απλώς δεν βγαίνει από τα μνημόνια αλλά μπαίνει σε ένα νέο μνημόνιο, ο κ. Βίτσας τόνισε: “Η Νέα Δημοκρατία πολύ εύκολα ξεπερνά την αδυναμία των επιχειρημάτων της με τις δυνατότητες των χαρακτηρισμών. Όμως εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απαντήσει σε αυτή την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τι δικές της επιτυχίες, με τα δικά της προβλήματα και αστοχίες βγάζει τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο, κάτι που δεν κατάφεραν ακριβώς γιατί είχαν λαθεμένη πολιτική αλλά και λαθεμένη εφαρμογή αυτής της πολιτικής, οι κυβερνήσεις είτε προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ είτε ακόμα περισσότερο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτή την πραγματικότητα και στον βαθμό που θέλουν να συνεχίσουν στο να προσπαθούν να επιστρέψουμε στο παλιό, δηλαδή στην Ελλάδα που δημιούργησαν και δημιούργησε και την κατάσταση των μνημονίων, νομίζω ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε. Άρα υπάρχει και ένα πολιτικό διακύβευμα στην επόμενη περίοδο με ποιους θα πάμε, με ποιες πολιτικές δυνάμεις, με ποιες κοινωνικές δυνάμεις για να δημιουργήσουμε μια νέα πορεία της χώρας”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.