, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Δ. Γαλαμάτης: Ανάπτυξη χωρίς μεγαλοστομίες και φανφάρες

Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται με πρόγραμμα κοστολογημένο να θεμελιώσει την ανάπτυξη χωρίς μεγαλοστομίες και φανφάρες, εκφράζει ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαλαμάτης. Σε συνέντευξή του στην Karfitsa, ο κ. Γαλαμάτης δηλώνει ότι ήρθε η ώρα οι πολίτες να δώσουν την ψήφο «του μυαλού και της ευθύνης» τελειώνοντας με τους «πολιτικούς χωρίς πολιτική», και εξηγεί τι πρέπει επιτέλους να αλλάξει στη Θεσσαλονίκη, της οποίας οι κάτοικοι έχουν πλέον «χορτάσει» από σχέδια ανάπτυξης που δεν υλοποιήθηκαν.
Ποιο μήνυμα περιμένετε από την κάλπη στις 7 Ιουλίου;
Οι πολίτες στις προηγούμενες εκλογές και σε αυτές της 7ης Ιουλίου, εκτιμώ ότι μας στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δείχνουν ότι θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα κυρίαρχα μοντέλα του πρόσφατου παρελθόντος. Να τελειώνουν με τους πολιτικούς χωρίς πολιτική (φασίστες, γραφικούς, λαϊκιστές, αλλά κι εκείνους που τρέμουν το πολιτικό κόστος γενναίων αποφάσεων), που μέσα στα χρόνια της κρίσης καβάλησαν το κύμα του φόβου, της αγωνίας και της οργής των ανθρώπων. Με τους «πολιτικούς» του life style και του star system, περιορίζοντας την ανάδειξη εκπροσώπων τους και αναδεικνύοντας αυτοδημιούργητους ανθρώπους, μέσα από τον κόσμο των άξιων. Οι πολίτες πιστεύω ότι θα δώσουν την ψήφο του μυαλού και της ευθύνης!
Τι αποκομίσατε από την προεκλογική σας εκστρατεία;
Τις τελευταίες εβδομάδες στις περιοδείες μου, γειτονιά – γειτονιά, από άκρη σε άκρη σε όλη την εκλογική περιφέρεια, ένιωσα τη λαχτάρα των ανθρώπων να εκφραστούν, να ακουστούν, να εκπροσωπηθούν εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις για τη ζωή τους. Ένιωσα πως αυτό τους λείπει. Σχημάτισα την εντύπωση ότι ζουν με το παράπονο πως κάποια πράγματα προχωρούν και γίνονται γι αυτούς χωρίς αυτούς. Πως η ψήφος του για δεκαετίες ολόκληρες αξιοποιήθηκε όχι τόσο για να γίνουν πράγματα στον τόπο μας αλλά κυρίως για να χτισθούν καριέρες και να εξυπηρετηθούν προσωπικές φιλοδοξίες. Γι αυτό και διψούν να έχουν λόγο από εδώ και στο εξής. Ένιωσα με λίγα λόγια πως κάτι στο εκλογικό σώμα αλλάζει, πως δεν θα δώσουν την ψήφο τους με ευκολία, αλλά σκοπεύουν προηγουμένως να διερευνήσουν, να μάθουν, να αναζητήσουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και εν τέλει να αποφασίσουν. Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουν και να διορθωθούν πράγματα στον τόπο μας, αν πραγματικά θέλουμε να δούμε τις ζωές μας να αλλάζουν τότε πρέπει να είμαστε, πολύ αυστηροί με όλους όσοι διεκδικούν την ψήφο μας.
Η Νέα Δημοκρατία έχει πραγματικά ουσιαστική πρόταση ανάπτυξης ή έχει κρυφή ατζέντα, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχονται με πρόγραμμα κοστολογημένο να θεμελιώσουν την ανάπτυξη, χωρίς μεγαλοστομίες και φανφάρες. Τώρα που όλοι κατάλαβαν ότι ο Αλέξης δεν χόρεψε τις αγορές με ένα νταούλι ούτε έσκιζε μνημόνια, ήρθε η ώρα να χαράξουμε την πορεία προς τα μπροστά, χωρίς ιδεοληψίες, με πραγματικό κοινωνικό πρόσημο. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη με σεβασμό στον εργαζόμενο, την αξιοποίηση του δημόσιου τομέα χωρίς απολύσεις αλλά με αξιολόγηση, τη συνέργια με τον ιδιωτικό τομέα για καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε στόχο να απεγκλωβίσουμε τη μικρομεσαία τάξη, να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα και τον κοινωνικό ιστό.
Γιατί να επιλέξει κάποιος Δημήτρη Γαλαμάτη;
Η δική μου δέσμευση απέναντί στους πολίτες δεν είναι μια απλή υπόσχεση, ότι θα είμαι δίπλα τους και ότι θα αγωνίζομαι για αυτούς, χωρίς περιεχόμενο. Συνοδεύεται από συγκεκριμένες προτάσεις, από οριοθετημένη δράση. Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται μόνο σχέδιο για να ορθοποδήσει, χρειάζεται και τον τρόπο να το εφαρμόσει. Χορτάσαμε από σχέδια ανάπτυξης για την πόλη, που όμως δεν υλοποιήθηκαν, καθώς όλοι διαγκωνίζονταν για το ποιος θα πρωτοσώσει την πόλη, χωρίς να ενωθούν. Αυτή θα είναι η κυρίαρχη δέσμευση μου. Να δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να ενώσω τους φορείς της πόλης σε κοινούς στόχους.
Τι προτείνετε εσείς για την πόλη;
Χρειάζεται συναίνεση και ένωση δυνάμεων. Δεν μου αρκεί να λειτουργήσει το μετρό. Θέλω να λειτουργήσει με πρόνοια. Να εξυπηρετήσει τη λειτουργικότητα της ίδιας της πόλης κι όχι να ικανοποιήσει μικρόνοες λογικές ανταγωνισμού με την Αθήνα, υποθηκεύοντας το μέλλον των Θεσσαλονικιών. Δεν μου αρκεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που καταστρέφει το Σέιχ Σου σήμερα. Θέλω έναν αρμόδιο φορέα να προλαμβάνει όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν στο περιαστικό μας δάσος. Δεν μου αρκεί η αποτυχία της κρατικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών. Θέλω ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας τους, που πρωτίστως θα σέβεται τη χάρτα δικαιωμάτων των πολιτών και η όποια διοίκησή τους θα λογοδοτεί στην κοινωνία. Στην εποχή του ανταγωνισμού των πόλεων, η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει, με τις αναγκαίες πολιτικές και στη βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου να πρωταγωνιστήσει. Και είναι βούληση, αγώνας, προτάσεις, αποφάσεις και αποτελεσματικότητα, τα κλειδιά για να γίνει αυτή η κοινή προσδοκία πράξη.  Η προσδοκία για μια αυτοδύναμη Θεσσαλονίκη!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.