, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Θερμαϊκού: Ανακατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Ν. Κερασιά

Περί τα τέλη Ιουλίου υπολογίζεται η ημερομηνία παράδοσης του έργου ανακατασκευής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θερμαϊκού, με έδρα τη Ν. Κερασιά, από τον εργολάβο, ο οποίος έχει αναλάβει την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών ώστε να πληρούνται όλες οι προκαθορισμένες προδιαγραφές.

Δεδομένου αυτού, η Διοίκηση Θερμαϊκού έχει προβεί ήδη σε σχετική ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με σκοπό την άνευ χρονοτριβών εκκίνηση των διαδικασιών στελέχωσης της σχολικής μονάδας με το ανάλογο εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε το νέο σχολείο να είναι έτοιμο με την ερχόμενη σχολική χρονιά 2018–2019 να υποδεχθεί μαθητές και δασκάλους.

Η ίδρυση της δομής αυτής ήρθε ως αποτέλεσμα της ισχυρής βούλησης και των επιμελών ενεργειών της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού, που από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως στόχο την κάλυψη των αναγκών και τη διευκόλυνση μαθητών-ατόμων με ειδικές ανάγκες να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Παρεμβάσεις και προσωπικές συναντήσεις του Δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες, οδήγησαν στην έγκριση της πλήρους πρότασης που είχε υποβληθεί για ίδρυση Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής στο Δήμο.

Το κτίσμα, το οποίο θεωρήθηκε κατάλληλο για τη στέγασή του, είναι οι εγκαταστάσεις του παλιού Δημοτικού Ν. Κερασιάς. Σύμφωνα με την ανάλογη τεχνική μελέτη, η υλοποίηση συγκεκριμένων εργασιών αποτελούσε προαπαιτούμενο για την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών λειτουργίας του χώρου και την εξασφάλιση δυνατότητας εξυπηρέτησης των επωφελούμενων ατόμων.

Τη στιγμή αυτή οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών του κτιρίου, ενώ έχει πραγματοποιηθεί η επένδυση των επιφανειών με πλακάκια και υπολείπεται η τοποθέτηση θυρών, παραθύρων και αλεξικέραυνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 101.285,95 ευρώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.