, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Θερμαϊκού: Εθελοντές και γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ σε κοινή περιβαλλοντική δράση

Με επιτυχία σφραγίστηκε η κοινή εθελοντική δράση που διοργανώθηκε από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού και την εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της Περαίας, το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου.
Στην πρωτοβουλία δυναμικό «παρών» έδωσαν δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρείας «Μασούτης Α.Ε.», μέλη φορέων, σωματείων και συλλόγων του Δήμου, αλλά και πολίτες που επέλεξαν να συμβάλλουν σε μια πράξη περιβαλλοντικά προσανατολισμένη. Ενεργή παρουσία είχαν επίσης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Μπίρος και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Περαίας, κα. Κάλφα.
Είδη καθαρισμού, νερά, χυμοί, σνακ και ειδικά για το σκοπό τυπωμένα μπλουζάκια και καπέλα παραχωρήθηκαν από την εταιρεία «Μασούτης Α.Ε.» στους συμμετέχοντες, ενώ μετά το τέλος του καθαρισμού ο Δήμος Θερμαϊκού διένειμε σε επιχειρηματίες της περιοχής και σε πολίτες χάρτινα τασάκια άμμου. Τα οικολογικά, χάρτινα σταχτοδοχεία έχει προμηθευτεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε μία προσπάθεια περιορισμού του πολυπληθέστερου απορρίμματος των ακτών, δηλαδή των αποτσίγαρων.
Ευχαριστώντας θερμά τη Διεύθυνση Καθαριότητας, το Τ.Σ. Περαίας, όλους τους εθελοντές και ιδιαίτερα την εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» για την πολύτιμη βοήθειά τους, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, τόνισε: «Είναι συγκινητικό, ιδιαιτέρως ευτυχές κι ελπιδοφόρο, που σε καιρούς όπου η προσήλωση στο κέρδος μονοπωλεί το ενδιαφέρον στον τομέα των επιχειρήσεων, υπάρχουν ακόμα οι φωτεινές εξαιρέσεις, που επιδεικνύουν ουσιαστικά δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας. Η εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» αποτελεί μία από αυτές, επιδεικνύοντας περίτρανα και με πράξεις το αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που διαπνέει τη λειτουργία της. Η εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη είναι φανερό ότι χαρακτηρίζει εξίσου και το ανθρώπινο δυναμικό της, που με τη δραστηριοποίηση των εργαζομένων της και όχι μόνο, υπήρξε ανεκτίμητης αξίας για την εξέλιξη της δράσης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.