, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Νεάπολης – Συκεών: Αντιδήμαρχος κατηγορήθηκε για… περιύβριση νεκρού

Αντιδήμαρχος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για καταστροφή τάφου στα κοιμητήρια των Πεύκων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και περιύβριση νεκρού, όμως χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε αθώο.

Του Κώστα Καντούρη

Το περιστατικό έγινε το 2015, όταν συγγενείς νεκρού παρατήρησαν ότι είχε καταστραφεί η «πλάτη» του τάφου συγγενή τους στα κοιμητήρια των Πεύκων. Κατέθεσαν μήνυση και κατηγορήθηκε ο αντιδήμαρχος Νεάπολης  – Συκεών Αλέξανδρος Σημιτόπουλος, ο οποίος κατηγορήθηκε για την καταστροφή του τάφου και επομένως την περιύβριση νεκρού. Οι συγγενείς σήμερα στο δικαστήριο επέμειναν πως ο αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη καταστροφή και τον κατηγόρησαν πως το έκανε λόγω εσωτερικής διαμάχης στον δήμο.

Αντίθετα ο αντιδήμαρχος υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν έχει σχέση με την καταστροφή του τάφου και πως το πιθανότερο είναι η «πλάτη» του μαρμάρου να έπεσε από τον αέρα και ανέφερε ότι το ίδιο συνέβη και σε άλλους τάφους. Ο εισαγγελέας του Τριμελούς πρότεινε την καταδίκη του, όμως το δικαστήριο τον έκρινε αθώο. Η απόφαση πάντως δεν στηρίχθηκε στον ισχυρισμό του κατηγορούμενου, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσε τις φθορές, όμως χωρίς πρόθεση περιύβρισης του νεκρού, απλώς της διαρρύθμισης του ταφικού μνημείου, όπως ανέφερε στην εκφώνηση της απόφασης η πρόεδρος του Τριμελούς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.