, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Παύλου Μελά: Ενισχύεται με παιδίατρο το Τοπικό Ιατρείο Μετεώρων

Από την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 και κάθε Παρασκευή ώρες 08.00 – 13.30,  το Τοπικό Ιατρείο Μετεώρων Πολίχνης, θα παρέχει στους πολίτες και φροντίδα Παιδιάτρου.
Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χαράς Αμανατίδου προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έκανε αποδεκτό το αίτημα στο πλαίσιο της στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας – Πρόνοιας.
Στη συνάντηση της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. (Μακεδονίας) Γιώργου Κίρκου, παρουσία του Υποδιοικητή Αγάπιου Γαβριηλίδη, έγινε η σχετική επίσημη ενημέρωση και έτσι το Ιατρείο Μετεώρων θα διαθέτει εκτός από Παθολόγο (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη) και Παιδίατρο (κάθε Παρασκευή).
Τα ραντεβού κλείνονται στο 2310 960408 (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας  –  Κέντρο Υγείας Νεάπολης) τις ώρες 08.00 -13.30.
Να σημειωθεί ότι μετά την αρχική απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μετεώρων το Νοέμβρη του 2014 στην πλατεία της περιοχής, ο Δήμος Παύλου Μελά πρότεινε τη λειτουργία τοπικής μονάδας σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, στην οδό Παστέρ 12 Α όπου και στεγάζεται σήμερα και παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των Μετεώρων.
Έτσι προστίθεται ένα ακόμη λιθαράκι στην εξαιρετική συνεργασία Δήμου Παύλου Μελά και 3ης Υ.ΠΕ. μετά και την  ίδρυση 4 ΤΟΜΥ σε Νικόπολη, Ευκαρπία, Σταυρούπολη, Πολίχνη στις οποίες ήδη έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 25.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων και 4.000 παιδιά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.