, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ.Τζανακόπουλος: Κανένα πρόβλημα στη συγκυβέρνηση λόγω "Σκοπιανού"

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συγκυβέρνηση από τις εξελίξεις για το Σκοπιανό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, μετά από όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του όταν και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή προς κύρωση.

«Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έντιμη. Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει κρύψει την άποψή του για το Σκοπιανό εδώ και 8 μήνες. Η βούληση του πρωθυπουργού εφόσον ολοκληρωθούν τα βήματα που προβλέπονται, είναι να καταθέσει τη συμφωνία στη Βουλή και να την υπερψηφίσει. Η συμφωνία και θα κατατεθεί και θα υπερψηφιστεί» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.«Το μόνο σενάριο είναι η ολοκλήρωση της 4ετιας της κυβέρνησης, δεν συζητάμε άλλο σενάριο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για την την κατάσταση στη Μόρια, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «η κατάσταση στη Μόρια είναι πράγματι δύσκολη ωστόσο γίνεται μια διαρκής προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το νησί. Σε όλο το καλοκαίρι μεταφέραμε 3.000 στην ενδοχώρα και στοχεύουμε να μεταφέρουμε άλλους 2.000 μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη για να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου» αν και τη Δευτέρα ο Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει ότι μπορεί να μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα 3.000 από την αρχή του καλοκαιριού, αλλά την ίδια ώρα είχαν φτάσει άλλοι 5.700 από τα τουρκικά παράλια.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την τελευταία επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν πιστεύω ότι η ασφάλεια οποιουδήποτε τέθηκε σε διακινδύνευση καθόλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσας διακυβέρνησης. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε λογική τρομοϋστερίας και γενικευμένης καταστολής».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.