, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Δ.Ωραιοκάστρου: Έντεκα υιοθεσίες πάρκων μέσα σε μόλις δεκαπέντε ημέρες!

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι πολίτες για το πρόγραμμα υιοθεσίας χώρων πρασίνου το οποίο έθεσαν σε εφαρμογή ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αρμόδια αντιδημαρχία Καθημερινότητας.

Μέσα σε μόλις δεκαπέντε ημέρες από την εξαγγελία του προγράμματος ήδη οι πρώτοι έντεκα χώροι πρασίνου έχουν βρει ανάδοχο, ενώ και πολλοί άλλοι πολίτες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη δράση, συνδράμοντας την προσπάθεια του δήμου για αναβάθμιση του αστικού πρασίνου.

Ήδη έχουν ετοιμαστεί και τα πρώτα συμφωνητικά με τους αναδόχους που θα αναλάβουν τη φροντίδα χώρων πρασίνου, τα οποία από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου θα υπογράφονται από την αρμόδια αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου.

«Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και των συλλόγων του δήμου μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτών για το πρόγραμμα υιοθεσίας πάρκων είναι πραγματικά συγκινητικό. Είναι γεγονός ότι κανένας δήμος δεν μπορεί να πετύχει στον ευαίσθητο τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας και της αναβάθμισης του αστικού πρασίνου χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των ίδιων των δημοτών του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Δημητριάδου.

Οι πρώτοι έντεκα χώροι πρασίνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, οι τρεις κόμβοι που υπάρχουν στο Ωραιόκαστρο αλλά και οκτώ πάρκα έχουν ήδη βρει τον ανάδοχό τους.

Ειδικότερα, οι πρώτες έντεκα αναδοχές, που προχωρούν με την υπογραφή των αντίστοιχων συμφωνητικών αυτές τις ημέρες, αφορούν τους ακόλουθους χώρους:

  1. Κόμβος Μακεδονικού Αγώνα, 2. Κόμβος Αεροδρομίου, 3. Κόμβος ΟΑΕΔ, 4. Πάρκο «Ηρώον», 5. Πάρκο Αλίκης Βουγιουκλάκη, 6. Πλαγιά Κονταξοπούλου (βόρειο τμήμα), 7. Παρκάκι απέναντι από το νηπιαγωγείο της Λητής, 8. Χώρος πρασίνου Παλαιολόγου και Ρωμανού, 9. Χώρος πρασίνου έναντι του 3ου νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, 10. Χώρος πρασίνου μπροστά από το 1ο δημοτικό σχολείο, 11. Χώρος πρασίνου Ηρακλείου (Παλαιόκαστρο).

Το επόμενο διάστημα στο πρόγραμμα της αντιδημαρχίας Καθημερινότητας θα ενταχθούν και οι ακόλουθοι χώροι πρασίνου:

  1. Πάρκο Χριστοδουλίδη, 2. Πλατεία Τζαβέλα, 3. Χώρος πρασίνου Φιλελλήνων 37, 4. Πλατεία δημαρχείου, 5. Πάρκο Μαρτίου και Μπουμπουλίνας, 6. Χώρος πρασίνου Σερρών και Γούναρη (Παλαιόκαστρο), 7. Χώρος πρασίνου Υψηλάντη 2, 8. Πάρκο Άλσους και Μπασιούδη, 9. Χώρος πρασίνου Τσαφαρίδη.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υιοθεσίας πάρκων του δήμου Ωραιοκάστρου μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια αντιδημαρχία Καθημερινότητας είτε τηλεφωνικά στο 2313 30.40.73 είτε μέσω email στη διεύθυνση: grkathariotita@oraiokastro.gr.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.