, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα»

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε τη χώρα σε μια περιπέτεια και τη βύθισε σε μια βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση θεσμική, κρίση του κράτους δικαίου», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Εύβοιας κο Π. Ποδαρά για το συνολικό τους έργο, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε:

  • «Το 2018 θα είναι μια χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. Η έξοδος από το Πρόγραμμα προϋποθέτει εξαιρετικά κρίσιμους χειρισμούς, που δεν μπορούν να αφεθούν σε μια ανίκανη και ανεύθυνη Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση που έχει δεσμεύσει την πατρίδα μας για πολλά χρόνια με πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας.
  • Η Κυβέρνηση ασκεί ψηφοθηρία κάνοντας παιχνίδια με τα επιδόματα και το ασφαλιστικό εις βάρος της κοινωνίας. Αυτό που κάνει είναι να επιδεινώνει την κατάσταση για όλους. Προκαλεί τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία, ενθαρρύνει τις αδήλωτες αποδοχές και τη μαύρη εργασία. Διώχνει τις επενδύσεις. Προτιμά μια πολιτική επιδομάτων από μια πολιτική ανάπτυξης.
  • Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα: Από 1η Ιανουαρίου 2019, οι συντάξεις κόβονται κι άλλο μέχρι 18%. Την 1η Ιανουαρίου 2020, μειώνεται και το αφορολόγητο.
  • Το success story εξόδου από τα Μνημόνια: Το 3ο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018. Ήταν ένα πρόγραμμα αχρείαστο. Και ξεκινάει το 4ο Μνημόνιο, με ψηφισμένα μέτρα για το 2019-2020 ύψους 5,2 δις ευρώ (μείωση συντάξεων, αφορολόγητου, εισοδημάτων). Η καραμέλα ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια είναι μεγάλο ψέμα.
  • Το 2018 εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Η ολοκλήρωση του 3ου Προγράμματος σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με λογικά επιτόκια από τις αγορές. Για να γίνει αυτό η χώρα χρειάζεται ένα τολμηρό πρόγραμμα, ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.
  • Στο Συνέδριό μας κηρύξαμε το Κόμμα μας σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι το σχέδιό μας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και οι Έλληνες το ξέρουν. Το 2018 θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό. Καλούμε όλα μας τα στελέχη, όλα μας τα μέλη να είναι στην πρώτη γραμμή, συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι αυτής της προσπάθειας πολιτικής αλλαγής, η οποία αποτελεί πλέον εθνικό χρέος.
  • Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη δύναμη. Ο τελικός στόχος είναι ακόμα μπροστά μας. Ξέρουμε τι θέλουμε: Μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας. Με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.