, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΑΠ: Εξετάζεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εξετάσεων

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξής του, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε, σήμερα, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξετάσεων, μαζί με τη δρομολόγηση υλοποίησης νέων προγραμμάτων σπουδών, πλατφορμών και τεχνολογιών.
Για το τρέχον εξάμηνο, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην περίπτωση που οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού δεν επιτρέψουν τους παραδοσιακούς τρόπους διεξαγωγής των εξετάσεων. Πρόθεση της διοίκησης του ΕΑΠ, πάντως, είναι να προχωρήσει μελλοντικά σε ένα μοντέλο πλήρους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων.
Επιπλέον, το ΕΑΠ θα προσφέρει τεχνογνωσία, τεχνολογία και προσωπικό σε φορείς που το έχουν ανάγκη, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιποί φορείς, όπως τα Υπουργεία Τουρισμού και Εθνικής ‘Αμυνας.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το ΕΑΠ θα συνεισφέρει στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, αναφέρθηκαν και στην προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών του Ιδρύματος που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα, ενώ σημειώθηκε ότι δεν νοείται για ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο να έχει ζημιογόνα προγράμματα και αυτό θα πρέπει να διορθωθεί. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται και η δημιουργία σειράς νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και την αγγλική γλώσσα, προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον φοιτητών από το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι έχει κατατεθεί φάκελος για την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ από τη νέα ανεξάρτητη εθνική αρχή πιστοποίησης.
Τέλος, ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός για δημιουργία παραρτήματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Βερολίνο, αλλά και η διοργάνωση τον Οκτώβριο του 2021 του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανοικτών Πανεπιστημίων στη χώρα.
Στην ενημέρωση συμμετείχαν από πλευράς ΕΑΠ, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, οι αντιπρόεδροι, καθηγητές Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Διονύσιος Μαντζαβίνος και Κωνσταντίνος Καραμάνης και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητής Κυριάκος Κουβελιώτης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.