, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018.

Σε κάθε περιοχή και σε κάθε γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών απλώνεται το τελευταίο διάστημα το μήνυμα της ανθρωπιάς, της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, με αφορμή την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, και η οποία είναι η τέταρτη που διοργανώνεται μέσα στο έτος.

Κλιμάκια το δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, και μέλη τοπικών φορέων και συλλόγων, «οργώνουν» καθημερινά κάθε περιοχή ενημερώνοντας και προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Τελευταία τέτοια κινητοποίηση σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Δ.Ε. Πεύκων όπου το κλιμάκιο περιόδευσε σε κεντρικές οδούς, εισπράττοντας από τους πολίτες μηνύματα ανταπόκρισης.
Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, 3 Νοεμβρίου από τα Πεύκα και τον Αγ.Παύλο, και ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στη Νεάπολη, με ενδιάμεσο σταθμό τις Συκιές. Κατά τη διάρκειά της, ταυτόχρονα με την προσφορά αίματος, οι εθελοντές θα ενημερώνονται για την προσφορά οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων.

Το πρόγραμμα

Δυναμικό «παρών» δίνουν στην πανστρατιά εθελοντισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς του δήμου, με κορυφαίους αρωγούς την Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, τους Ιερούς Ναούς του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», το Κέντρο Εργάνη, την Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου.
Η εθελοντική αιμοδοσία του Νοεμβρίου, που έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών των νοσοκομείων σε αίμα, πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο», «Γ.Παπανικολάου» και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Το πρόγραμμα, δε, είναι το εξής:
•             Σάββατο 3.11.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα) και
-Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)
•             Κυριακή 4.11.2018 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
•             Δευτέρα 5.11.2018 //10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών ((Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
•             Τρίτη 6.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
•             Τετάρτη 7.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
•             Πέμπτη 8.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)
•             Παρασκευή 9.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)
•             Σάββατο 10.11.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.