, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εγκαινιάστηκε το σχολείο Ειδικής Αγωγής στον Άγιο Αθανάσιο

Tα επίσημα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής στη Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή καθώς και ο αγιασμός που σηματοδότησε την έναρξη της δεύτερης σχολικής χρονιάς λειτουργίας του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδάς, η Υφυπουργός Παιδείας κα.Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας, οι Βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Θεσ/νίκης κύριοι Αρβανιτίδης, Καράογλου και Μάρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ.Γιουτίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κα.Μπισμπινά, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κεν. Μακεδονίας κ.Ανανιάδης, ο Δ/ντής της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θες/νίκης κ.Γεωργίου,  ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης-Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Χαλκηδόνος κ.Μωυσίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ.Χατζάκος, η Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Χ. και της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκηδόνος κα.Κιαχαγιά-Παρασχάκη, ο τέως Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Αγίου Αθανασίου και Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Χαλκηδόνος κ.Αραμπατζής, η Δημ. Σύμβουλος Χαλκηδόνος κα.Κωστοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεν. Μακεδονίας κ.Παπάς, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μ.Μοναστηρίου κ.Μετλάρης, καθώς και πλήθος Δ/ντων των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Χαλκηδόνος.
Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδάς στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου, τόσο για την κοινωνία του Δήμου Χαλκηδόνος, όσο και όμορων Δήμων, που πλέον έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις Υπηρεσίες ενός σύγχρονου σχολείου για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Στη συνέχεια, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην εκτέλεση του έργου, που ξεκίνησε από το ΥΠΕΠΘ το 2007 στον τότε Δήμο Αγίου Αθανασίου και επικαιροποιήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. το 2010, η κατασκευή του όμως άρχισε μόλις το Νοέμβριο του 2012, τονίζοντας τις διαχρονικές ενέργειες και τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού για την εκτέλεση του έργου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Αθανασίου, που από κοινού με τη Δ/ντρια του σχολείου κα.Στάμου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά το Δήμο Χαλκηδόνος συνέβαλαν τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου κατά την περασμένη σχολική χρονιά, όταν δεν υπήρχε καν η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, αλλά ούτε και η χρηματοδότηση για την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου. Τέλος, έκανε αναφορά και στο αντιπλημμυρικό έργο που είναι σε εξέλιξη και θα ενισχυθεί με επιπλέον ποσό 60.000 ευρώ για την πλήρη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Ο Περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, απαραίτητων για την κατασκευή του έργου, καθώς και στην άμεση κινητοποίησή της, και ιδιαιτέρως του αρμόδιου Περιφερειακού Συμβούλου κ.Παπά, για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το νεοσυσταθέν σχολείο.
Τέλος, η Υφυπουργός Παιδείας κα.Τζούφη στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη Δ/νση Ειδ. Αγωγής, ανέδειξε τη συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού για την ολοκλήρωση της κατασκευής και την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, ενώ τέλος δεσμεύτηκε ενώπιον των παρευρισκομένων να παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις, πρωτίστως σε υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού του σχολείου, καθώς και με την ξενάγηση κοινού και επισήμων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του από τη Δ/ντρια του σχολείου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.