, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εθνικό lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει από Δευτέρα ο Τζόνσον

Έκτακτα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Ο βρετανός πρωθυπουργός υποκύπτει στην πίεση των επιστημονικών του συμβούλων για νέους εθνικούς περιορισμούς κλειδώματος, τονίζει η Guardian.
Ο Σερ Πάτρικ Βάλανς και ο καθηγητής Κρις Ουίτι, που είναι επικεφαλής της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για έκτακτες ανάγκες, προειδοποίησαν τον πρωθυπουργό ότι ήρθε η ώρα για εθνική δράση σε όλη την Αγγλία, καθως ο ιός εξαπλώνεται σημαντικά πιο γρήγορα από τις αρχικές τους προβλέψεις. O ιός «τρέχει ιλιγγιωδώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και στοχεύει σε όσους αρνούνται την ύπαρξη ενός δεύτερου κύματος».
Τα στοιχεία δείχνουν ότι έως και 4.000 ημερήσιοι θανάτοι αναμένεται να καταγραφούν στη χώρα πριν από το νέο έτος, εάν δεν επιβληθούν περαιτέρω μέτρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC.
Επιπλέον, χθες το βράδυ πηγή του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνει η Daily Mail, ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί αυστηρά η εσωτερική μετακίνηση στο Ηνωμενο Βασίλειο.
Ο πρωθυπουργος θα ανακοινώσει τα μέτρα τη Δευτέρα και οι νέοι περιορισμοί θα ισχύσουν από την Τετάρτη, ενώ θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.
Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι είχαν κορονοϊό την εβδομάδα έως τις 23 Οκτωβρίου. Επιπλέον χθες καταγράφηκαν 24.405 νεα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και 274 θάνατοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.