, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκδήλωση για την πολιτική και την οικονομία με "πρωταγωνιστή" τον Καραμανλή!

Τα θέματα της ελληνικής οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.
Με αφορμή την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη της αγγλικής έκδοσης του συλλογικού τόμου με τον τίτλο «The Greek Political Economy: 2000-2015» και με θέμα «Η ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2015» το Τμήμα διοργανώνει την Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ενημερωτική εκδήλωση.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι Παντελής Σκλιάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Σπύρος Ρουκανάς, Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, που ήταν και οι επιμελητές του τόμου, ο  Αχιλλέας Ζαπράνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και ο Νικήτας Κακλαμάνης, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής της ΝΔ.
Το παρών θα δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε χτες την παρουσία του εκτός απροόπτου. 
«Διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί ο συλλογικός τόμος για την ελληνική πολιτική οικονομία που θα παρουσιασθεί αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση της υπόθεσης του ελληνικού χρέους, ένα ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο όλους τους Έλληνες οικονομολόγους, αλλά σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Ελπίζουμε με αυτά που θα ακουσθούν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους να φωτισθεί περισσότερο η σημερινή δύσκολη ελληνική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα η εκδήλωση αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου, που είναι σήμερα κάτι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη», τονίζει σε  δήλωσή του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Νίκος Αντωνάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.